De band Flabbergasted speelt de betere rock van toen en nu tijdens Zomer aan de Winterdijk bij Winterdijk30b in Waalwijk.
De band Flabbergasted speelt de betere rock van toen en nu tijdens Zomer aan de Winterdijk bij Winterdijk30b in Waalwijk. (Foto: Rik Versteeg)

Zomer aan de Winterdijk

  Cultuur

Dit voorjaar was het vijf jaar geleden dat Winterdijk30b opende als huiskamertheater. In die tijd is er heel wat veranderd, het eigene van deze plek werd steeds duidelijker. Wat niet is veranderd is de afsluitende festiviteit van het seizoen. Op zaterdag 15 juni is het weer Zomer aan de Winterdijk.

WAALWIJK – Na vijf jaar mag Winterdijk30b wel zeggen dat het z'n naam gevestigd heeft. Bezoekers komen uit de wijde regio, tot Breda en Eindhoven toe. Wat is de succesformule? Eigenaar Alfred van de Pas: "Ik denk dat dat is dat we weliswaar een eigenzinnige plek zijn, maar open staan voor iedereen. Iedereen is hier welkom, van kinderen tot honderdjarigen. En omdat het kleinschalig is kennen we ook heel veel bezoekers. We maken graag een praatje met de mensen. Wie alleen komt wordt zo ook al snel over de drempel geholpen. Steeds meer mensen weten Winterdijk30b ook te vinden als ze een feest te vieren hebben. En we zijn inmiddels ook officiële trouwlocatie voor de gemeente Waalwijk."
Zaterdag 15 juni is het feest van Winterdijk30b zelf: de inmiddels traditie geworden seizoensafsluiting 'Zomer aan de Winterdijk'. Er is veel muziek, uitstekende catering van Tijdink & Tijdink en natuurlijk weer de cocktailbar door Frank.
Artiesten van het eerste uur waren Michel Risseeuw en Elrieke van Gelderen. Zij treden aan het slot van dit jubileumjaar solo op en ook als duo.
Fir as Mavis bestaat uit Peter, Maria en Johan. Behalve dat zij alle drie muzikant zijn, zijn ze ook regelmatige bezoekers van Winterdijk30b. Fir as Mavis brengt Ierse en Schotse folk met een eigen sausje, deels bestaande tunes en songs en deels eigen werk.
De Band The Difference is jong, energiek, up to date, uitdagend maar bovenal willen ze met hun muzikaliteit het publiek laten genieten. Ze maken ieder optreden tot een feestje voor het publiek. Het repertoire vliegt alle kanten op, van Anouk naar Wolter Kroes en van Led Zeppelin naar Marco Borsato. Meezingers en headbangers, het komt allemaal voorbij.
Arrival Band speelt voornamelijk 'gouwe ouwe', van ELO tot Paul McCartney en Steely Dan.
Flabbergasted speelt de betere rock van toen en nu. Sprankelende muziek om naar te luisteren of op te dansen.
Duo Vinyl draait het seizoen uit op echt vinyl.
Van de Pas: "Een van onze grotere projecten dit seizoen was de overkapping van ons gezellige terras. Bij mooi weer wordt Zomer aan de Winterdijk gevierd op onze twee terrassen en anders binnen in het gehele pand."
Het programma begint om 16.00 uur en eindigt in de nacht. Kinderen zijn ook welkom. Kaarten zijn te reserveren via www.winterdijk30b.nl. Bij de bestelknop kan een keuze gemaakt worden door te kiezen met of zonder eten van Tijdink & Tijdink.
Overigens is dit niet helemaal de laatste activiteit voor de zomer. Op 23 juni is er nog een Syrische middag en op 26 juni een avond over Plastic Minderen. Alle info is te lezen op de website.

Meer berichten