Op vrijdag is er een optreden van Buren van de Brandweer. Zeer populair bij het jongere publiek.
Op vrijdag is er een optreden van Buren van de Brandweer. Zeer populair bij het jongere publiek. (Foto: bvdb-foto)

Piepjong Wolluk-Stock gaat dit jaar de vergrijzing te lijf

  Cultuur

Wolluk-Stock, dat op 28 juni van start gaat, bestaat tien jaar. Het festival, dat vooral in het teken van de muziek staat, is dus nog piepjong. Toch gaat de organisatie de vergrijzing te lijf.

door Kees Klijn

WAALWIJK - Het viel de organisatie van Wolluk-Stock op dat de grasvelden achter het voormalige Lido vooral werden bevolkt door ouderen. Dat moest maar eens veranderen om de toekomst van het culturele evenement te waarborgen. "Dus gaan we deze keer veel meer doen om jong publiek erbij te betrekken", zeggen Maureen Barkey en Paul van der Velden, al van meet af aan betrokken bij Wolluk-Stock. "Vooral op vrijdag, die we van de gemeente extra hebben gekregen (zie kader). Dan zullen de podia een wat intiemer karkater krijgen, het huiskamereffect. Dan treden er geen bandjes op, maar diskjockeys. We hebben er ook expertise bijgehaald, mensen die weten wat jonge gasten aanspreekt als je een muziekevenement houdt. Via de sociale media horen we al heel positieve geluiden." Dat heeft ook alles te maken met de programmering: met dj's als Buren van de Brandweer en Noise Cartel haal je kennelijk toppers binnen.

Regionale bands

Op zaterdag en zondag verandert er niets. Dan treden er twaalf regionale bandjes op. Die boeken is nog altijd geen enkel probleem. "Ze willen ontzettend graag optreden, zo veel kansen zijn er niet om buiten de studio te laten zien wat je in je mars hebt. Zeker niet als je net begint." Ook gevestigde namen zullen acte préséance geven, zoals The Indeps Inc., Izzid?! en Dgooch.

Klimmen

Wolluk-Stock is ook bekend vanwege zijn kraamjes. Met kleding, voor goede maatschappelijke doelen. En het evenement is zeker ook een feestje voor de kinderen met als hoogtepunt klimmen in de Wereldboom. Maar er gaat meer gebeuren. "Vlakbij ligt een bikeparkje van de Bokkenrijders. Die gaan we ook bij het evenement betrekken. Kunnen ze zich ook eens laten zien." Toegang is gratis.

Lustrumcadeau

Wolluk-Stock viert het laatste weekend zijn tweede lustrum. De gemeente Waalwijk kwam met een aardig cadeau op de proppen: voor de eerste keer wordt ook de vrijdag geprogrammeerd. "We hebben dus eenmalig een extra subsidie gekregen. Daar zijn we heel erg blij mee, we gaan die dag de jeugd alle aandacht geven", zegt Paul van der Velden. "We kunnen trouwens toch goed met de gemeente overweg."

Meer berichten