Kinderen verkopen tijdens het Do Go Food Festival allerlei zelfgemaakte hapjes voor het goede doel. Foto: Jeroen Pulles/Pulles & Pulles
Kinderen verkopen tijdens het Do Go Food Festival allerlei zelfgemaakte hapjes voor het goede doel. Foto: Jeroen Pulles/Pulles & Pulles (Foto: )

Do Good Food Festival leuk en leerzaam

  Cultuur

Ronde Tafel De Langhstraet presenteert aanstaande zaterdag samen met heel veel kinderen voor de derde maal het Do Good Food Festival in Waalwijk. Kinderen leren over voeding en halen tegelijk geld op voor plaatselijke goede doelen. Het festival is van 14.00 tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

door IngerMarlies Leeuwenburgh

WAALWIJK - Opnieuw wordt het Hertog Janpark rond de Julianafontein vrolijk ingericht met stands waar eten verkocht wordt. Ruim 90 kinderen uit groepen 6, 7 en 8 van diverse basisscholen, van de scouting, en ook kinderen van de leden van Ronde Tafel De Langhstraet doen mee. Timon Klerkx van Ronde Tafel De Langhstraet vertelt: "De kinderen hebben net als vorige jaren in het RKC-stadion een workshop gevolgd bij professionele koks van cateraar en sponsor Cookaholics. Vorig jaar ging het nog over voedsel uit de regio. Nu was het thema 'tegengaan van voedselverspilling'. Naast regels over hygiëne leerden de kinderen hoe je zuinig om kunt gaan met voedsel. We hebben hier een overvloed, maar elders niet. Hoe komt dat? We gooien hier veel eten weg en maar liefst een derde van het voedsel verdwijnt ergens tussen de verscheping in verre landen en je bord. De kinderen leerden over het maken van een boodschappenlijstje, het zuinig zijn met wat je koopt en hoe je het gekochte ook werkelijk gebruikt. Dit gaan ze ook allemaal toepassen tijdens het Do Good Food Festival. De kinderen kopen en maken zelf het voedsel. Er zijn twaalf verschillende gerechten. Van taco's tot ijs en vers fruit toe. Iedere eurocent die ze daarmee ophalen gaat naar het lokale goede doel dat ze zelf kiezen. Op het festivalterrein staan de doelen aangegeven. Vorig jaar is ruim 9.000 euro opgehaald."
Naast eten is er nog heel veel meer leuks te doen op het festival, waarbij het hele gezin zich zal vermaken, met nadruk op de kinderen. Er mag echter niet meer gezwommen worden in de fontein, omdat het water daarvoor niet geschikt is. Plaatselijke organisaties sponsoren het festival. Hoofdsponsor is Rabobank en de gemeente ondersteunt het festival. Voor het laatste nieuws: Facebook/Do Good Food festival.

Meer berichten