Basem Hajj en Alfred van de Pas nodigen iedereen uit voor de Syrische middag bij Winterdijk30b: "Iedereen is aanstaande zondag van harte welkom".
Basem Hajj en Alfred van de Pas nodigen iedereen uit voor de Syrische middag bij Winterdijk30b: "Iedereen is aanstaande zondag van harte welkom". (Foto: )

Syrische middag met muziek en lekker eten

  Cultuur

Majed Saraydeen was in Syrië een man van aanzien. Hij bespeelde de ney (Arabische fluit), was componist en beroemd dirigent van een groot orkest. Nu woont hij in Nederland en speelt hij tijdens de Syrische middag op zondag 23 juni in Waalwijk op de ney en de oed.

door IngerMarlies Leeuwenburgh

WAALWIJK - Zondag staat Winterdijk30b in het teken van ontmoeten, inspireren, plezier en samen muziek maken met onze Syrische landgenoten. Er zijn muziekoptredens van professionele muzikanten zoals Mohammed Alissa en Majed Saraydeen en KEPLR. Er wordt ook samen muziek gemaakt en Thieu Mertens draagt een gedicht voor. Bibliotheek Waalwijk verzorgt voorleesmomenten voor alle kinderen en Syrische gezinnen maken heerlijk eten.
"Stichting KEPLR en Stichting Winterdijk30b zijn twee organisaties die door bijzondere ontmoetingen, inspireren en verbinden graag een positieve maatschappelijke bijdrage leveren", vertelt Glenn van Vleuten van KEPLR. "KEPLR doet dat door middel van muzikale ontmoetingen, Winterdijk30b door het organiseren van activiteiten en het ruimte bieden daaraan. We werkten al eerder samen en voor deze middag hebben we weer onze krachten gebundeld. KEPLR kwam met het idee voor een muzikale ontmoeting met mensen met een andere culturele achtergrond die woonachtig zijn in de Langstraat. Winterdijk30b richtte een werkgroep op, waarin ook Geurt Vos en Kees van Loon zitting hebben. Deze onderzocht welke bevolkingsgroepen in de Langstraat te vinden zijn. Zo kwamen zij bij de Syrische gemeenschap terecht, waarna ook Basem Hajj plaats nam in de werkgroep. Het wordt een mooie middag vol muziek, eten en ontmoetingen. Er wordt geen alcohol geschonken, er is wel een cocktailbar (0,0% alcohol)."
De middag begint om 14.00 uur. Om 15.00 uur is de officiële opening door wethouder Dilek Odabasi-Seker. De toegang is gratis. Voor de heerlijke Syrische hapjes wordt een kostprijsvergoeding van 5 euro gevraagd. Om in te schatten hoeveel eten er gemaakt moet worden, graag aanmelden via www.winterdijk30b.nl.

Meer berichten