Tot en met 28 juni is in Kunstencentrum Waalwijk een expositie te bewonderen met werk van leerlingen van de ISK Wereldschool Waalwijk.
Tot en met 28 juni is in Kunstencentrum Waalwijk een expositie te bewonderen met werk van leerlingen van de ISK Wereldschool Waalwijk.

Expositie internationale schakelklas in Kunstencentrum

  Cultuur

Tot en met 28 juni is in het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3 in Waalwijk een expositie te bewonderen met werk van leerlingen van 12 tot en met 18 jaar van de ISK Wereldschool Waalwijk; een internationale schakelklas. een belangrijkste onderdeel van deze school is het leren van de Nederlandse taal, aangezien de leerlingen onze taal in de meeste gevallen (nog) niet of onvoldoende beheersen.

WAALWIJK - Leerlingen van deze school worden in twee jaar voorbereid op het regulier voortgezet middelbaar onderwijs. Voor de beeldende vorming, die de leerlingen wekelijks krijgen bij Kunstencentrum Waalwijk, is het leren van de Nederlandse taal een belangrijk bijdoel. De verschillen tussen de leerlingen, die komen vanuit heel de wereld, zijn groot. Sommigen hebben zelfs nog nooit op school gezeten. Beeldende vorming wordt op de ISK Wereldschool gegeven aan alle leerlingen. Daarbij komen handvaardigheid, tekenen en textiel aan bod. Elke groep krijgt twee aaneengeschakelde uren in de week.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van het Kunstencentrum. Kijk voor aanvullende informatie op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Gratis entree.

Meer berichten