Zowel deelnemers als gastgezinnen gezocht voor de dansdag van Kunstencentrum Waalwijk op zondag 18 augustus. Meld je aan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl.
Zowel deelnemers als gastgezinnen gezocht voor de dansdag van Kunstencentrum Waalwijk op zondag 18 augustus. Meld je aan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. (Foto: )

Jonge dansers uit China komen naar Waalwijk voor uitwisseling

  Cultuur

Een jonge groep dansers uit China komt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus naar Waalwijk voor een dansuitwisseling met Nederlandse dansers bij Kunstencentrum Waalwijk. Het project is een samenwerking tussen de Stichting Global Exploration en het Kunstencentrum. Ook Theater De Leest werkt mee aan dit project. Er wordt momenteel druk gezocht naar gastgezinnen die de Chinese dansers (tussen de 8 en 16 jaar) enkele dagen willen opvangen, maar ook deelnemers zijn van harte welkom!

WAALWIJK - Alle dansers uit de regio Waalwijk in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar kunnen aan deze bijzondere dansuitwisseling meedoen. Je hoeft ook helemaal geen cursist te zijn bij het Kunstencentrum Waalwijk. Zelfs als je niet actief bent als danser bij een vereniging of club, mag je gewoon meedoen.

Dansdag

Op zondag 18 augustus wordt er een dansdag georganiseerd. Er zijn leuke workshops in verschillende dansstijlen. Dansstijlen die we hier kennen, maar zeker ook nieuwe Chinese dansstijlen. Een geweldige kans dus om van elkaar te leren. Dans is immers niet voor niets één van de meest universele talen van de wereld! Na deze workshops sluiten alle deelnemers de dag samen af met een feestelijke eindperformance in Theater de Leest in Waalwijk.

Gastgezinnen gezocht

Het is de bedoeling dat de Chinese gasten tijdens hun bezoek aan Waalwijk ook kennis maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom is de organisatie op zoek naar 25 enthousiaste gastgezinnen die per gezin twee Chinese leerlingen een uniek inkijkje willen geven in onze cultuur. De gastgezinnen wordt gevraagd om onderdak te bieden voor drie nachten, te zorgen voor vervoer van en naar het Kunstencentrum in Waalwijk en voor enkele dagen ontbijt, een lunchpakket en een diner. Een bijzonder leuke ervaring voor alle betrokkenen! Je hoeft overigens helemaal geen aparte slaapruimte te hebben, een luchtbed en een slaapzak is eigenlijk al genoeg!

Inschrijven

Je kunt je op drie manieren inschrijven: alleen als gastgezin, als gastgezin plus dansdag, of alléén voor de dansdag. Geef jij je ook op als gastgezin, dan mogen de kinderen en jongeren uit het gezin gratis deelnemen aan de dansdag! Kun je geen gastgezin zijn, maar wil je toch heel graag deelnemen, dan bedragen de kosten 40 euro per deelnemer. Inschrijven kan via de link op de website van Kunstencentrum Waalwijk: www.kunstencentrumwaalwijk.nl.

Meer berichten