Het Bruisend Dorpshart-concert staat dit jaar in teken van '750 jaar Heerlijkheid/gemeente Loon op Zand'. Foto: Stef Mennens/Drieluik Fotografie
Het Bruisend Dorpshart-concert staat dit jaar in teken van '750 jaar Heerlijkheid/gemeente Loon op Zand'. Foto: Stef Mennens/Drieluik Fotografie (Foto: Stef Mennens Drieluik Fotografie)

Harmonieconcert én levend schaakspel in Kaatsheuvel

  Cultuur

Twee jubilea geven het Bruisend Dorpshart-concert maandagavond 1 juli op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel een bijzondere invulling. Alle geledingen van de 50-jarige Harmonie Kaatsheuvel hebben een muzikale verrassing in petto. En de Stichting 750 jaar Heerlijkheid/gemeente Loon op Zand vult de orkestwisselingen op met een levend historisch schaakspel. Het spektakel begint om 19.00 uur en wil je dit meemaken, neem dan plaats op een van de terrassen of neem gewoon je eigen klapstoeltje mee.

KAATSHEUVEL - De samenwerking met 750 jaar gemeente Loon op Zand zorgt voor een ongewone invulling van het Bruisend Dorpshart-concert waarmee de harmonie zich traditiegetrouw als afsluiting vóór de vakantie presenteert aan de Kaatsheuvelse bevolking. Het Anton Pieckplein krijgt door deze samenwerking een opmerkelijk ' podium' waar muzikanten en schaakspelers elk op hun eigen manier de aandacht van het publiek trekken. Tijdens de wisseling van het Aspirantenorkest, Slagwerkgroep en Midden Orkest worden de deelnemers aan het levende schaakspel voorgesteld. Tijdens de wisselingen van de orkesten spelen ze hun historisch schaakspel.

Het Aspirantenorkest onder leiding van Anne Peters brengt het publiek met steun van muzikanten van het Midden Orkest met het stuk Happy in een gelukzalige stemming. Bovendien laten de jeugdige muzikanten horen dat ze al heel wat in hun mars hebben. Ook de Slagwerkgroep zal het publiek verrassen. Met Paint it black van de Rolling Stones leven de slagwerkers zich uit op de melodische instrumenten.

Voor het Midden Orkest wordt het een uitdaging, want dirigent Anne Peters zet twee solisten in de schijnwerpers. Trompettiste Ellen van Overbeek (15) debuteert met het swingende Mr. Trumpet. Een technisch pittig werk met big band-uitstraling waarbij Ellen de juiste jazzy sfeer creëert. Broer Onno (14) kreeg op trombone met de uitvoering van de Bayerische polka al de handen op elkaar en laat nu het publiek in Kaatsheuvel meegenieten. Beiden zijn exponenten van de succesvolle muziekopleiding van de harmonie. Het gevarieerde programma van het Midden Orkest wordt afgesloten met het swingende Crazy little thing called love.

Voor de grootste verrassing zorgt het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Geert Schrijvers. Zij zorgen ervoor dat het Bruisend Dorpshart-concert zijn naam waar maakt. Het Groot Orkest trakteert het publiek op bijna hetzelfde programma als waarmee tijdens de concertreis in Bonn een fraai visitekaartje werd afgegeven. Met de nummers Salutations, Procession of the Sardar, Elisabeth en Slavonic dances zet het een prachtig stuk muziek neer. Innuendo, Batman en My Favorite Things laten een andere kwaliteit van het orkest zien. Een moderne bewerking van Tulpen uit Amsterdam sluit het Bruisend Dorpshart-concert af.

Meer berichten