De band Ten Stories High sluit het GO Waalwijk Festival af op het grote podium in het stadspark aan de Hooisteeg in Waalwijk.
De band Ten Stories High sluit het GO Waalwijk Festival af op het grote podium in het stadspark aan de Hooisteeg in Waalwijk. (Foto: )

GO Waalwijk sport en cultuur festival

  Cultuur

Sport en cultuur zijn twee zaken niet die vanzelf met elkaar mengen. Toch komt er in Waalwijk een groots en uniek festival waar dit wel gaat gebeuren. Tijdens GOWaalwijk op zondagmiddag 25 augustus van 13.00-18.00 uur presenteren zich 40 sportverenigingen en heel veel culturele instellingen.

door IngerMarlies Leeuwenburgh

WAALWIJK – GO Waalwijk stimuleert sport, beweging, gezondheid en cultuur. "Het Go Waalwijk festival presenteert een breed aanbod sport en cultuur en legt daar verbinding tussen. Er is van alles te beleven op het Raadhuisplein, de Hooisteeg, het stadspark aan de Hooisteeg en achter het oude gemeentehuis", vertelt coördinator Alfred van de Pas." De buurtsportcoaches Ruud Gommers en Rick van Woerkom richten zich op alles wat met sport te maken heeft. Ruud: "Sportverenigingen uit de gemeente Waalwijk laten zich zien op het Raadhuisplein, van crossfit tot handboogschieten, paardensport, golf, softbal, vechtsport en e-biken. Rustigere sporten als schaken en bridge zie je achter het gemeentehuis. Er is in Waalwijk veel meer te doen is dan mensen denken. Ook verenigingen voor aangepaste en senioren sporten zijn er. Bij sport horen gezond bewegen en gezonde voeding, daarom is er fysiotherapie en een voedingscoach. Technologie komt aan de orde, ondermeer in een interactieve smartwall voor de jeugd en een belevenistafel voor senioren, waar ook mensen in een rolstoel van kunnen genieten. Het Olympiabad geeft informatie. En RKC Oldstars geeft een demo."
Van de Pas en Francesco van Mierlo van Kunstencentrum Waalwijk organiseren de culturele activiteiten. Van Mierlo: "Leerlingen van het KCW zingen het GO-lied. In het Huis van Waalwijk verzorgen professionele kunstenaars uit Waalwijk en omgeving onder leiding van Maria Klerkx de expositie 'Crossings - Art & Sport'. In de KunstKip is een expositie. De Big Band van het Kunstencentrum treedt op op het podium op het Raadhuisplein." Van de Pas: "Daarnaast hebben we nog drie podia. Op het grote podium bij de Hooisteeg presenteren plaatselijke cultuurverenigingen zich en zie je flitsoptredens van artiesten die dit seizoen optreden in De Leest en in Winterdijk30b."

Op het podium bij de slangentoren treedt lokaal talent op. In de Kunstkeet van de Kunstbende achter het oude gemeentehuis kunnen kinderen met professionele muzikanten muziek maken. De kunstenaars van de Hooisteeg werken buiten en hebben een gastexposant. De Bibliotheek leest voor in het Bodehuisje. De Ersthelinghe heeft een expositie over de kermis. Kortom: het wordt een levendige middag voor alle Waalwijkers. Horeca Centrum verzorgt de horeca. Rabobank en Gemeente Waalwijk zijn sponsoren.

Meer berichten