Een deel van het ontwerp van Joep van Gassel.
Een deel van het ontwerp van Joep van Gassel.

Muurschildering in de Mozartlaan

  Cultuur

Op dit moment legt kunstenaar Joep van Gassel de laatste hand aan een muurtekening op de gevel aan de Mozartlaan in Waalwijk. Het ontwerp heeft hij gemaakt in overleg met omwonenden en geïnspireerd door de geschiedenis van Zanddonk.

WAALWIJK - Vanuit de wijk kwamen veel ideeën gericht op groen, dieren en natuur. Met dit onderwerp kon Joep van Gassel vele kanten op. Bij het onderzoeken van de geschiedenis van Waalwijk is de schoenindustrie natuurlijk geen onbekende. De Eikenboom die Joep in de muurschildering heeft opgenomen, speelt in de schoenindustrie een grote rol. De schors van de boom werd gebruikt om het leer voor de schoenen te looien. Deze inspiratie leverde uiteindelijk deze prachtige tekening op die hopelijk nog vele jaren in Zanddonk te bewonderen is.
Het idee voor een muurschildering is al een paar jaar eerder ontstaan. De gevel is een groot stenen vlak en de muurschildering geeft een positieve invloed op de leefomgeving. Doordat er omwonenden bij het ontwerp betrokken werden, wordt de binding met de buurt vergroot. Joep is in totaal ongeveer anderhalve week bezig met de uitvoering. Tijdens zijn werk maakt hij gebruik hij een hoogwerker.

Meer berichten