In een inspirerend atelier in de Vesting van Woudrichem – waar haar opa ooit timmerman was – ontwerpt en maakt zij haar collectie.
In een inspirerend atelier in de Vesting van Woudrichem – waar haar opa ooit timmerman was – ontwerpt en maakt zij haar collectie.

Zomerexpositie Galerie Kunstkip met werk van zilversmid Chantal Smits

  Cultuur

Chantal Smits, die de nieuwe ambtsketen van de gemeente Altena mede vormgaf, exposeert objecten en sieraden tijdens de zomerexpositie van Galerie Kunstkip in Waalwijk. Kunstkip biedt een laagdrempelig podium voor talentvolle amateur- en professionele kunstenaars. Deze tweede expositie in de galerie, die eind maart haar deuren opende, loopt nog tot eind september.

WAALWIJK - Chantal volgde haar opleiding aan de Vakschool Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven. Sieraden en objecten van zilver vormen het hart van haar collectie, maar andere materialen zoals titanium, palladium, hout en vilt, komen ook in haar werk terug. Chantal schuwt het experiment niet en schept ook plezier in het restaureren van oude sieraden onder het motto 'respect en waardering voor het oorspronkelijke'. In een inspirerend atelier in de Vesting van Woudrichem – waar haar opa ooit timmerman was – ontwerpt en maakt zij haar collectie. De zomerexpositie in Galerie Kunstkip op het Raadhuisplein is te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.kunstkip.nl.

Meer berichten