Wim Stokwielder is in Waalwijk bekend als gitarist en zanger van Zuid-Amerikaanse muziek.
Wim Stokwielder is in Waalwijk bekend als gitarist en zanger van Zuid-Amerikaanse muziek.

Orgel, gitaar en zang in het Witte Kerkje van Besoyen

  Cultuur

Twee Waalwijkse muzikanten geven op dinsdag 3 september om 20.15 uur een concert in de Hervormde Kerk van Besoyen in Waalwijk, het zogenaamde Witte Kerkje. Organist Ben de Rooij en zanger/gitarist Wim Stokwielder musiceren die avond in dit intieme kerkgebouw.

WAALWIJK - Op orgel hoort u werk van Sweelinck, Wammes, Vierne, Archer en Strategier. Zuid-Amerikaanse liederen met gitaarbegeleiding zijn van Viglietti, Falu, Larralde, Parra en Yupanqui. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Scholieren en introducés hebben gratis toegang.

Wim Stokwielder

Wim Stokwielder is in Waalwijk bekend als gitarist en zanger van Zuid-Amerikaanse muziek. Zijn hele leven houdt hij zich al bezig met de Argentijnse en Chileense Folklor. Aan het Brabants Conservatorium te Tilburg studeerde hij gitaar. Momenteel werkt Wim voornamelijk als stembevrijder. Hij constateert dat de stem het eerste instrument is waarmee je je kenbaar maakt in de buitenwereld. In het zingen hoor je hoe vrij jezelf bent.

Ben de Rooy

Ben de Rooy (organist) kreeg zijn eerste lessen aan de Waalwijkse muziekschool. Pianoles kreeg hij van Frans Wilmont en orgelles van Anton van Kalmthout. Na zijn studie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg verhuisde Ben naar Nieuwegein. In 2001 keerde hij terug naar Waalwijk. Bij Gonny van der Maten studeerde Ben orgel en bij Johan Luimes improvisatie. In 1997 slaagde hij voor het Staatsexamen Orgel. Sinds 2001 bespeelt hij verschillende orgels in en rondom Waalwijk tijdens diensten. Hij doet dit onder andere in de Kerk aan de Haven, de kerk aan de Ambrosiusweg, de Open Hof te Drunen.

Thuiswedstrijd

Voor de Orgelkring concerteert hij op 3 september in het Witte Kerkje waar hij op 16-jarige leeftijd voor het eerst als vaste organist in dienst trad. De orgelkring heet liefhebbers van orgelmuziek en Zuid-Amerikaanse muziek op dinsdag 3 september van harte welkom in het Witte Kerkje aan de Grotestraat 26 in Waalwijk.

Meer berichten