Het GO Waalwijk Festival biedt ruimte aan muzikaal talent uit de regio. Zo treden finalisten van Kunstbende Noord-Brabant op. Foto: Kunstbende
Het GO Waalwijk Festival biedt ruimte aan muzikaal talent uit de regio. Zo treden finalisten van Kunstbende Noord-Brabant op. Foto: Kunstbende (Foto: Kunstbende)

Allereerste editie GO Waalwijk Festival

  Cultuur

Over anderhalve week, op zondagmiddag 25 augustus, vindt het allereerste GO Waalwijk Festival plaats: een feestelijke Sport- & Uitmarkt waar tientallen sport- en culturele verenigingen en organisaties uit de gemeente Waalwijk zich presenteren.

WAALWIJK - Het festival presenteert tientallen sporten en volop kunst en cultuur, als 'smaakmaker' bij de start van het nieuwe seizoen. De buurtsport- en beweegcoaches van GO Waalwijk, Kunstencentrum Waalwijk, Theater De Leest, Winterdijk30b en Bibliotheek Waalwijk stelden in nauwe samenwerking een breed en verrassend programma op. Echt voor ieder wat wils, voor jong en oud!

Zo'n 40 sporten

Op het Raadhuisplein, in de stadstuin achter het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis) en aan de Hooisteeg zijn van 13.00 tot 18.00 uur zo'n veertig sporten te zien en te beleven, dankzij de medewerking van evenzoveel verenigingen uit de hele gemeente Waalwijk. Daarbij is niet alleen aandacht voor de jeugd, maar ook voor senioren en voor aangepast sporten. Van voetbal, zwemmen en hockey tot paardensport, bootcamp en handbiken: alles is aanwezig. Ook kunt u zich tijdens het GO Waalwijk Festival inschrijven voor de Langstraat Klassieker (fietsfestijn op 7 september) en de 80 van de Langstraat en de Mini en Midi (14/15 september).

Exposities en optredens

In het Huis van Waalwijk is de expositie 'Crossings – Art & Sport' voor het eerst toegankelijk, met unieke werken geënt op het thema sport. Ook zijn de winnende foto's van de GO Waalwijk Fotowedstrijd te bewonderen. Op het hele festivalterrein en ook op de terrassen aan de Markt kunt u de hele middag genieten van optredens. Het programma biedt een interessante mix van lokale en regionale zang- en DJ-talenten en bekende namen als cabaretière Christel de Laat, de band Ten Stories High en niet te vergeten zanger Tim Akkerman. Kindermusicalgroep De Notenkrakers, DJEMM en ook toneelgroep O.O.G. geven bovendien speciale 'sneak peaks' van hun nieuwe theatervoorstellingen.

Speciaal voor de kids

Voor de jongste bezoekers is er onder meer een optreden door én meet & greet met Sesamstraat. Kinderen die verkleed als ridder of prinses komen, maken kans op een leuke prijs; Bibliotheken Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik organiseren leuke workshops rond dit thema. Tel daarbij gezellige terrasjes aan de Hooisteeg en stadstuin (in samenwerking met horeca Waalwijk) bij op en het is duidelijk: het GO Waalwijk Festival is een aanrader voor iedereen!

Meer berichten