Tijdens de Kids Doe Dag op woensdag 28 augustus kunnen de kids gratis kennismaken met allerlei toffe activiteiten. Kruip bijvoorbeeld eens achter het drumstel en leef je uit!
Tijdens de Kids Doe Dag op woensdag 28 augustus kunnen de kids gratis kennismaken met allerlei toffe activiteiten. Kruip bijvoorbeeld eens achter het drumstel en leef je uit! (Foto: )

Gratis Kids Doe Dag in het Kunstencentrum

  Cultuur

Voor alle leerlingen van de basisscholen in de regio Waalwijk presenteert Kunstencentrum Waalwijk op woensdag 28 augustus weer de jaarlijkse gratis 'Kids Doe Dag'. Tussen 13.30 en 17.00 uur kunnen kinderen gratis kennismaken met allerlei leuke culturele activiteiten en een ijsje verdienen.

WAALWIJK - In Kunstencentrum Waalwijk wordt het hele jaar door een groot aantal uiteenlopende cursussen voor kinderen verzorgd. Tijdens de Kids Doe Dag op woensdagmiddag 28 augustus kunnen de kids vast gratis kennismaken met allerlei toffe activiteiten. Zo kunnen ze allerlei muziekinstrumenten uitproberen (van piano tot viool), of zich helemaal uitleven in de dans- en theaterzalen (onder andere ballet, breakdance en musical). De kleintjes kunnen lekker kleien in het keramieklokaal, in het tekenlokaal staat de Kunstclub centraal en in het houtlokaal kunnen alle jonge Leonardo da Vinci's kennis komen maken met het Uitvinderslab. Superleuk dus!

Stempelkaart

De kinderen kunnen langs alle activiteiten in het Kunstencentrum met een stempelkaart. De stempelkaart wordt op basisscholen in de gemeente uitgedeeld, maar is (als hij bijvoorbeeld kwijt is geraakt) ook op de middag zelf nog te verkrijgen in het Kunstencentrum. Door mee te doen aan activiteiten kunnen de kinderen stempels verdienen. Als de kaart vol is, hebben ze een ijsje verdiend. Speciaal voor ouders is er dit jaar in de wachtruimte (voormalige patio) een knusse informatiemarkt ingericht waar ouders informatie kunnen krijgen over de vele cursussen, naschoolse opvang, kinderfeestjes maar bijvoorbeeld ook over het Jeugdcultuurfonds. Dit Fonds maakt het ook voor ouders met een smalle beurs mogelijk om hun kinderen op bijvoorbeeld muziek- of dansles te doen.

Meer informatie

Het Kunstencentrum is gevestigd aan de Irenestraat 3 in Waalwijk. Kijk op de website voor uitgebreidere informatie inclusief openingstijden en het complete cursusaanbod: www.kunstencentrumwaalwijk.nl.

Meer berichten