De Oosterhoutse Nachtegalen verzorgen op zondagmiddag 22 september een verrassingsconcert in de Sint Jan in Waalwijk.
De Oosterhoutse Nachtegalen verzorgen op zondagmiddag 22 september een verrassingsconcert in de Sint Jan in Waalwijk. (Foto: )

Optreden Oosterhoutse Nachtegalen in de Sint Jan

  Cultuur

Op zondag 22 september verzorgen de wereldwijd bekende en optredende 'Oosterhoutse Nachtegalen' een uniek verrassingsconcert in de Sint Jan te Waalwijk. Dit koor bestaat uit jongens en meisjes in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken, zoals naar Amerika, Zuid-Afrika, Rusland/Siberië, Nieuw-Zeeland en Canada. Een prachtige uitvoering, georganiseerd door de Vrienden Sint Jan de Doper, waarbij iedereen van harte welkom is. Het concert begint om 14.30 uur en de entree is gratis.

WAALWIJK - Voordat jongens of meisjes toetreden tot de concertgroep van de Oosterhoutse Nachtegalen, krijgen ze een opleiding van 1 tot 2 jaar, waarin het accent ligt op stem- en gehoorvorming. De zangschool bestaat dit jaar 80 jaar. In 2016 ontvingen de Nachtegalen de Cultuurprijs van de gemeente Oosterhout.

Tournee

Vrijwel elk jaar maakt het koor een tournee. Zo werden er onder andere concertreizen gemaakt naar Amerika, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Polen, Engeland, België, Spanje, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Duitsland, Rusland/Siberië, Albanië, Ierland en Canada. Dit jaar stond er voor de Nachtegalen voor de tweede keer een tournee naar Nieuw-Zeeland op het programma.

Repertoire

De Oosterhoutse Nachtegalen hebben zowel geestelijk als wereldlijk een uitgebreid repertoire. Van motetten, koralen en spirituals, tot musical- en popnummers en liederen, meegebracht uit bezochte concertlanden. Het koor zingt inmiddels in zo'n vijftien verschillende talen. Een aantal van deze talen is te horen op de cd 'STRONG' die dit voorjaar uitkwam.

Speciale klankkleur

De aanwezigheid van 3e alten - jongensstemmen in of kort na de stemwisseling - geeft het koor een specifieke klankkleur, die de vele 4- en 5-stemmige stukken een eigen charme en karakter geven. Zeer regelmatig worden de Nachtegalen dan ook uitgenodigd medewerking te verlenen aan bijzondere, grote muziekproducties. Ook voor kleinschaliger muziek-/theaterproducties wordt regelmatig een beroep op de Nachtegalen gedaan. Vaak wordt dan speciaal voor die gelegenheid geschreven of gearrangeerd repertoire ingestudeerd.

Iedereen is welkom

Op zondagmiddag 22 september zullen de Oosterhoutse Nachtegalen in Waalwijk een gevarieerde mix van liederen laten horen aan het publiek. Het belooft hiermee een prachtige muzikale middag te worden. Iedereen die van muziek houdt, is dan ook van harte welkom in de Sint Jan in Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de culturele activiteiten van de Vrienden van Sint Jan de Doper, het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor bezoekers open. In de pauze is er gelegenheid een kop koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van deze activiteit te kunnen betalen.

Meer berichten