Het Gemengd Regiokoor Nieuw Leven heeft een zeer gevarieerd, modern, klassiek programma waarin ook musicals en Nederlandstalige muziek zit.
Het Gemengd Regiokoor Nieuw Leven heeft een zeer gevarieerd, modern, klassiek programma waarin ook musicals en Nederlandstalige muziek zit.

Koormuziek in Kaatsheuvel

  Cultuur


Zondag 22 september om 14.30 uur presenteert Culturele Stichting Trias in de Sint Janskerk van Kaatsheuvel een optreden van Het Gemengd Regiokoor Nieuw Leven. Dit koor is opgericht op 21 juni 1946. Het grote koor komt uit Schelluinen, een dorp in Zuid-Holland bij Gorinchem.

KAATSHEUVEL - Nieuw Leven heeft een zeer gevarieerd, modern, klassiek programma waarin ook musicals en Nederlandstalige muziek zit. Het koorrepertoire wordt afgewisseld met zang, dwarsfluit- en orgelmuziek. Onlangs vierden enkele leden van het koor hun jubileum. Solisten zijn: Marjolein Henderson (sopraan) en Ton van Vlierden (dwarsluit). Dirigent/pianist is Dhr. Sjaak Kazen.

Sjaak Kazen

Sjaak Kazen (1955) is sinds 1971 organist en sinds 1974 dirigent van diverse koren. Naast een opleiding voor kerkmusicus (orgel en cantoraat) volgde hij een opleiding voor koordirigent; deze opleidingen werden bekroond met een diploma. Momenteel is Sjaak werkzaam als organist in enkele kerken in de Alblasserwaard en sinds enkele jaren gast-organist van het Vollebregt-orgel en het Verschueren-orgel in de Sint Jan in Kaatsheuvel.

Praktische info

Het optreden op zondag 22 september in de Sint Jan van Kaatsheuvel begint om 14.30 uur. Entree kost 7,50 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Meer berichten