Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth duiken in de voorstelling 'Tis Hier Geen Hotel' in de wereld van de lastige pubers. Foto: Govert de Roos
Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth duiken in de voorstelling 'Tis Hier Geen Hotel' in de wereld van de lastige pubers. Foto: Govert de Roos (Foto: Govert de Roos)

De Leest presenteert humorvolle show over lastige pubers

  Cultuur

Pubers, ze kunnen je tot waanzin drijven maar het zijn ook jonge mensen met een passie die een identiteit ontwikkelen. In de voorstelling 'Tis Hier Geen Hotel' komen alle facetten van pubers aan de orde.

WAALWIJK - De theatermakers Hanneke Drenth, Dianne Liesker en Ellen Dikker staan komend seizoen niet alleen met de voorstellingen 'Tis Hier Geen Hotel' op de planken, ze maken hem ook zelf. "De voorstelling is gebaseerd op de website tishiergeenhotel.nl (speciaal voor ouders met pubers), maar wij hebben verder de vrije hand gekregen. En dat is natuurlijk erg leuk", zegt Hanneke Drenth. "De afgelopen jaren, sinds ik vijf jaar geleden stopte met 'Dames Voor Na Vieren', speelde ik vooral rollen in musicals en toneelstukken. Maar ik ben natuurlijk ook theatermaker en geniet erg om weer zelf iets te maken."

Fijne samenwerking

En in dit proces vullen de dames elkaar goed aan. "We hebben ieder een eigen discipline. De een is stand-upper, de ander schrijft en schrijft grappige scènes en ik schrijf zelf vooral veel liedjes en ook scènes. Het is heel fijn om samen te werken."
Terwijl haar collega's Dianne en Ellen zelf pubers over de vloer hebben, zijn de kinderen van Hanneke van 6 en 8 jaar nog niet aan de puberleeftijd toe. "Gek genoeg kon ik me zelfs toen ze nog heel klein waren op verheugen dat ze puber zouden zijn. Als ze als jonge mensjes op zoek gaan naar hun eigen identiteit en je gesprekken kunt voeren over hun passies", zegt Hanneke Drenth.

Eigen herinneringen

Voor het schrijven van het script heeft Hanneke ook geput uit herinneringen uit haar eigen puberteit. "We hebben op een gegeven moment afgesproken om onze dagboeken erbij te halen. Daar was ik eerst niet zo enthousiast over, want dat was toch mijn eigen leventje. Het bleek toch waardevol te zijn", zegt ze. "Ik denk dat de voorstelling leuk is voor iedereen die pubers heeft, ze heeft gehad, of zelf puber is geweest. Ach die puberteit. Ook dat is een fase die toch ook gewoon weer over gaat', besluit ze lachend.

Kaartverkoop

De voorstelling 'Tis Hier Geen Hotel' is op vrijdagavond 7 februari te zien in Theater de Leest aan het Vredesplein 12 in Waalwijk. Deze humorvolle en voor veel ouders herkenbare voorstelling is geïnspireerd op de website van Saskia Smith en Martine de Vente. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 25 euro per stuk. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website: www.deleest.nl.

Meer berichten