Leo de Vlieger zingt zondag bij Winterdijk30b. Dan is er ook een bierproeverij met o.a. het eerste eigen biertje van Winterdijk30b.
Leo de Vlieger zingt zondag bij Winterdijk30b. Dan is er ook een bierproeverij met o.a. het eerste eigen biertje van Winterdijk30b. (Foto: )

Optreden Leo de Vlieger met kleine bierproeverij

  Cultuur

Muzikaal opgegroeid in de beste Amerikaanse en Britse tradities, kruipt het bloed bij zanger, gitarist en liedjesschrijver Leo de Vlieger telkens weer waar het niet gaan kan: het Nederlandstalige lied. Zijn teksten zijn bijzonder en echt het luisteren waard. Daarom wordt zijn optreden zondag 20 oktober in Winterdijk30b min of meer een 'luisterconcert'.

WAALWIJK - "Als je teksten wilt schrijven waarin je iets wilt vertellen, kun je dat het beste in je eigen taal doen", is Leo's overtuiging. In de loop der jaren heeft hij zo'n dertig nummers in het Nederlands geschreven. Op zijn meest recente cd staan nummers als 'Naar Buiten' en 'Reviaanse rocker'. Liederen die ergens over gaan, maar die ook veel 'tongue in cheeck' humor bevatten. "Ach, je moet het leven niet al te zwaar proberen op te vatten…" Voor de muzikale begeleiding kan hij putten uit de lange lijst muzikanten waar hij in de loop der jaren mee samen heeft gewerkt. Want De Vlieger is en blijft een band-man!

Bierproeverij

Het optreden van Leo met al zijn vrienden begint om 16.00 uur. Maar Winterdijk30b is al vanaf 15.00 uur open, want er is meer te doen. Winterdijk30b presenteert namelijk tijdens een gezellige bierproeverij hun eerste 'eigenzinnige biertje'. Zinnestreel is een heerlijk, pittig biertje gebrouwen door Barbos Brouwerij uit Sprang-Capelle. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom, maar onder de 18 wordt uiteraard geen alcohol geschonken.

Meer berichten