Tijdens Voor het Voetlicht op zaterdag 26 oktober snuffelen de Heren van de Leer Meesters rond in Nubikk. Snuffel met ze mee!
Tijdens Voor het Voetlicht op zaterdag 26 oktober snuffelen de Heren van de Leer Meesters rond in Nubikk. Snuffel met ze mee! (Foto: )

Voor het Voetlicht: ontdekkingstocht in het KunstKwartier!

  Cultuur

Festival Voor het Voetlicht is inmiddels een begrip voor cultuurminnend Langstraat. Maar ook wie er nog niet eerder is geweest zal zich tijdens een avond Voor het Voetlicht verbazen en vermaken.

door IngerMarlies Leeuwenburgh

WAALWIJK – Muziek en theater zijn de hoofdingrediënten van festival Voor het Voetlicht, dat op zaterdag 26 oktober voor de zesde maal plaatsvindt. Er zijn kleinschalige optredens in de Hooisteeg ateliers, in Winterdijk30b, het bodehuisje, de brandweertoren, in Nubikk en het Huis van Waalwijk en op het hele gebied ertussen. Nieuw is dat behalve het Kunstencentrum dit jaar ook de Walewyc en Dr. Moller College meedoen. En dat de avond begonnen kan worden met een fair trade diner. Het eerste optreden start om 19.00 uur in het Huis van Waalwijk, met 'De vrouw die danst': een korte theatervoorstelling door cursisten van Kunstencentrum Waalwijk over oorlog, angst en vrijheid met theater, dans en muziek. Deze voorstelling, in het kader van de bevrijding van Waalwijk 75 jaar geleden, wordt 4 maal gespeeld.

Kris van Son

De overige voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kris van Son zingt en speelt gitaar, het jonge duo Merijn Remmers en Sam-Sellou Barajanam speelt quatre-mains op piano. De doogewinterde Eugenie Geurts begeleidt haar zang zelf op piano. De Molukse band Konyadu's zingt Engels, Nederlands en Molukse nummers. Hans van Heiningen zingt Brabantse liedjes en Hans van Gorp verzorgt Brabants literair entertainment. DichterbijWaalwijk brengt gedichten. Theater Co heeft een actueel theaterstuk gemaakt: Zund, dat gespeeld wordt in de brandweertoren. Een drietal onder leiding van Sophie Ruthven speelt in Huis van Waalwijk een macaber stuk over Charles Dickens. En de Heren van de Leer Meesters nemen je mee op snuffeltocht door Nubikk. De Walewyc en het Dr. Moller College verzorgen een expositie sneaker ontwerpen en het geheel wordt afgesloten met een spetterende After Party in Winterdijk30b met de band Tuff Enuff.

Passe partout

De optredens beginnen ieder half uur stipt (behalve om 19.30 uur). Met een passe partout van 10 euro kun je zelf een keuze maken uit de 13 optredens en voorstellingen van de avond. Ieder half uur kun je een andere voorstelling bezoeken, dat betekent maximaal 6 voorstellingen op de avond. Passe partouts dienen tijdig besteld te worden via www.winterdijk30b.nl en opgehaald te worden bij Winterdijk30b. Op de dag zelf kost een passe partouts 12,50 euro aan de kassa van Winterdijk30b.

Fair Trade Week

Voor het Voetlicht valt in de Fair Trade week en daarom wordt er in samenwerking met de Wereldwinkel om 18.30 uur een fair trade festivalmenu geserveerd, dat heerlijk verzorgd wordt door Tijdink & Tijdink. Reserveren en alle details via www.winterdijk30b.nl. Het diner wordt geopend door wethouder Dilek Odabasi. In Winterdijk30b worden tot de after party door de Wereldwinkel fair trade producten verkocht. Meer info over de optredens: Facebook/Voor het voetlicht - 26 oktober.

Meer berichten