De akoestische band Just Friends is zondagmiddag te gast in het parkpaviljoen in Waalwijk.
De akoestische band Just Friends is zondagmiddag te gast in het parkpaviljoen in Waalwijk.

Optreden Just Friends' bij het Parkpaviljoen in Waalwijk

  Cultuur

Het moet nu toch echt onder ogen worden gezien; de zomer is voorbij. Daarom verhuizen de zondagmiddagoptredens van het mooie sfeervolle terras van het Parkpaviljoen aan de Grotestraat 154a in Waalwijk naar binnen, waar de kachel weer gezellig brandt en het ook goed vertoeven is. ‘Just Friends’ verzorgt aanstaande zondag de aftrap voor een nieuw winterseizoen ‘Muziek met…’.

WAALWIJK - ‘Just Friends’ bestaat uit een vijftal enthousiaste en door de wol geverfde zangers/muzikanten. De groep is ontstaan tijdens een spontane uitbarsting van meerstemmige zang op een feestje in 2018. Dit klonk zo veelbelovend dat ter plekke de eerste repetitie al gepland werd. De bandleden hebben ieder afzonderlijk hun sporen al lang verdiend in verschillende bands en koren. Ze draaien allemaal al meer dan veertig jaar mee in de muziek. Hun ervaring deden ze onder andere op in Koor La Jeunesse, De Bakery Boys en Doont Pennik.

Muziekstijlen

In de samenstelling als ‘Just Friends’ brengen deze vier heren en één dame nummers van bijvoorbeeld Crosby, Stills, Nash(& Young),The Band en The Dead South. Hun muziek is samen te vatten onder de noemer ‘West Coast’ of ‘Americana’, maar andere muziekstijlen worden zeker niet geschuwd. Al wordt er qua stijl weleens een uitstapje gemaakt, het blijft akoestisch.

Bandleden

Just Friends bestaat uit Mieke van de Leur (zang/percussie), Sjef van Boxtel (zang), Wil van Nieuwburg(zang/gitaar/mondharmonica, Thomas van der Lee (percussie) en Geert van de Leur (zang/gitaar/mandoline).

Praktische info

‘Muziek met…’ begint om 15.00 uur en de entree is gratis. Het Parkpaviljoen is deze zondag geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Hou de agenda in de gaten voor meer activiteiten: www.parkpaviljoenwaalwijk.nl.

Meer berichten