De nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Grotestraat 208 in Waalwijk wordt aanstaande zaterdag officieel geopend. Foto: Luuk Aarts
De nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Grotestraat 208 in Waalwijk wordt aanstaande zaterdag officieel geopend. Foto: Luuk Aarts (Foto: Luuk Aarts)

Opening nieuw museum voor Hedendaagse Kunst

  Cultuur

Het zal weinig centrumbezoekers ontgaan zijn, want sinds enkele weken prijken er uitnodigende posters met de tekst "Oh kom er eens kijken…" op het pand aan de Grotestraat 208. Op één van de mooiste plekken van Waalwijk wordt zaterdag een nieuw museum geopend: Het G…MHK. Belangstellenden zijn van harte welkom om vanaf 16.00 uur de opening bij te wonen.

WAALWIJK - In april van dit jaar startte de gemeente Waalwijk en het centrummanagement het project 'Volop Waalwijk'. Met als doel zoveel mogelijk plaatselijke initiatieven tijdelijk een plek te bieden in leegstaande winkelpanden om op die manier het stadshart een nieuwe impuls te geven. Initiatiefnemer van het G…MHK, fotograaf Luuk Aarts, zag daarin een uitzonderlijke kans om hedendaagse kunst dichter bij het (winkelend) publiek te brengen en een plek te creëren waar kunstenaars uit de regio een kans krijgen om hun werk te tonen. In totaal exposeren acht kunstenaars werk. Het Nieuwe SchoenenMuseum doet ook mee. Met enige regelmaat zullen er ook tentoonstellingen van gastexposanten te zien zijn.

Kunstaanbod

De kunstenaars zorgen voor een zeer divers kunstaanbod. Van fotografie, keramiek, schilder- en glaskunst, objecten, tot installaties en nog veel meer moois aan toe. De kunstenaars willen tijdens openingsuren zelf aanwezig zijn om met bezoekers in contact te treden en om workshops en/of demonstraties te geven. Zo blijft het G…MHK altijd 'in beweging'. Het Museum voor Hedendaagse Kunst is gratis toegankelijk, maar de G… in de naam mag eigenlijk door iedereen zelf ingevuld worden. Kom eens een kijkje nemen en bepaal zelf welk woord het best bij het museum past: grandioos, gezamenlijk, goddelijk…

Kunstenaars

De kunstenaars Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Robert Aalbers, Luuk Aarts en het Nieuwe SchoenenMuseum nodigen u van harte uit om zaterdag de opening bij te wonen. Het G…MHK is daarna elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten