Op zaterdag 9 november staat er met Lovell's Blade een echte klassieke metalband op het podium van Crossroads. Foto: Jolanda Lovell
Op zaterdag 9 november staat er met Lovell's Blade een echte klassieke metalband op het podium van Crossroads. Foto: Jolanda Lovell (Foto: jolanda lovell)

Optreden Lovell's Blade in Crossroads

  Cultuur

Op zaterdag 9 november staat er een echte klassieke metalband op het podium van Crossroads, te weten Lovell’s Blade.

KAATSHEUVEL - De Nederlandse rockband Lovell's Blade is ontstaan toen de langstlopende metalband Picture in 2016 uiteenviel. De legendarische heavy metal-zanger Pete Lovell, Mike Ferguson (gitaar) en Andre Wullems (gitaar), startte naar aanleiding van hun Stone cold Steel toer een eigen band, samen met Patrick Velis (bas) en Noel van Eersel (drums). Naam van deze band: Lovell's Blade. De vrucht van hun noeste arbeid is het gloed nieuwe album The Nightmare Begins.

Fel en krachtig

Met Pete Lovell aan het roer nam Picture het albums Eternal Dark en Traitor op, gevolgd door de reüniealbums Old Dogs New Tricks en natuurlijk Warhorse. Hoewel Lovell misschien niet de meest memorabele stem uit de metal geschiedenis heeft, brult hij nog steeds fel en krachtig. Smaakvolle solo’s en krachtig uitgevoerde riffs completeren het geheel dat staat als een huis.

Kaartverkoop

Dus wil je een avondje echte Metal kom dan op zaterdag 9 november naar Crossroads aan de Dreefseweg 80 in Kaatheuvel. De zaal gaat open om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Crossroads, bij muziekwinkel Strings & Things en via www.qtickets.nl/crossroads.

Meer berichten