Een groep Waspikse senioren komt elke dinsdagmiddag samen om in de hobbyruimte van Den Bolder te schilderen. Een selectie uit de gemaakte werken is tot 20 november te zien bij Galerie Den Bolder.
Een groep Waspikse senioren komt elke dinsdagmiddag samen om in de hobbyruimte van Den Bolder te schilderen. Een selectie uit de gemaakte werken is tot 20 november te zien bij Galerie Den Bolder. (Foto: )

Zeven senioren uit Waspik exposeren in Den Bolder

  Cultuur

Een redelijke vaste club van zeven senioren schildert al vele jaren met elkaar in Den Bolder. De tijd is rijp om met een deel van dat werk naar buiten te treden en wel in een duo-expositie met Lydia Jansen in Galerie Den Bolder tot 20 november.

WASPIK - Senioren Vereniging Waspik is ontstaan uit de Waspikse afdeling van de KBO. Vanuit de vereniging worden tal van activiteiten aangeboden aan 50-plussers met als doel lekker bezig te zijn. Wekelijks komt een groep van zeven senioren op dinsdagmiddag bij elkaar in Den Bolder om samen te schilderen. "Het is een gezellige groep die elkaar tips geeft en elkaar uit daagt, waardoor de creativiteit in het schilderen verder wordt ontwikkeld", vertelt Marian van den Berg die de exposities van Galerie Den Bolder verzorgt. "Regelmatig zijn ze verbaasd over de werken die ze maken. Vanuit het niets kunnen uiteindelijk prachtige werken ontstaan. De basis: vooral plezier hebben in wat je doet. De meesten schilderen realistisch met materialen als olie, acryl, kleurpotloden, krijt op doek en papier."

Naast deze werken toont kunstenares Lydia Jansen een aantal keramische werken en beeldhouw werken. Ruim zes jaar geleden begon ze met boetseren: "Het leek alsof er twintig jaar creativiteit uit mijn handen kwam."

Meer berichten