Het voltallige Urker Mannenkoor Hallelujah zal op zaterdag 16 november om 19.30 uur een concert geven in de Hervormde Kerk van 's Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle
Het voltallige Urker Mannenkoor Hallelujah zal op zaterdag 16 november om 19.30 uur een concert geven in de Hervormde Kerk van 's Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle (Foto: )

Optreden Urker Mannenkoor Hallelujah in Sprang-Capelle

  Cultuur

Een bijzonder concert op zaterdag 16 november in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat 25 in Sprang-Capelle. Het Urker Mannenkoor Hallelujah verzorgt dan een optreden met als goede doel Stichting Schuilplaats.

SPRANG-CAPELLE - Het Urker Mannenkoor speelt niet zo maar overal. Bij de beoordeling van de vele aanvragen voor optredens hanteert het bestuur strenge criteria. Concerten moeten passen bij het christelijke karakter van de vereniging en op zondag treedt het koor sowieso niet op. "Dit is een prachtig koor met een rijke geschiedenis", weet Co Vos van de Hervormde Kerk. "Al op 26 januari 1897 richtte een groep vissers onder de naam 'Oefening kweekt Kunst' het eerste mannenkoor op. Dat koor ging later over in Hallelujah. Je voelt die rijke historie als je naar het koor kijkt en luistert."

Het Urker Mannenkoor staat onder leiding van Bert Moll en wordt op orgel en piano begeleid door Mark Brandwijk. De opbrengst van het concert in bestemd voor Stichting Schuilplaats, Diaconaal Maatschappelijk Werk De Langstraat. "Hier wordt aan cliënten identiteitsgebonden psychosociale hulp geboden." Kaarten zijn à 12,50 euro te bestellen bij Ad Schouten via 0416-282165 of ad.schouten46@kpnmail.nl.

Meer berichten