Laat u tijdens Nationale Molendag 2018 rondleiden door de molenaars die u graag van alles willen vertellen over een belangrijk stuk cultureel erfgoed in Nederland.
Laat u tijdens Nationale Molendag 2018 rondleiden door de molenaars die u graag van alles willen vertellen over een belangrijk stuk cultureel erfgoed in Nederland.

Molen Sprang-Capelle open tijdens Nationale Molendag

  Historie

Aanstaande zaterdag 12 mei is het weer Nationale Molendag in heel Nederland. Ook dit jaar doet de molen in Sprang-Capelle daar weer aan mee. De molen is deze dag geopend vanaf 10.00 tot 17.00 uur voor bezichtiging. Iedereen is van harte welkom. Kinderen tot 16 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene.

SPRANG-CAPELLE - Bij voldoende wind is de molen in bedrijf. Er wordt nog steeds op ambachtelijke wijze tarwemeel gemalen voor bakker en particulier. Diverse meelproducten zijn daardoor op de molen verkrijgbaar om deze op vrijwillige basis in stand te houden. Kom eens kijken en proef de sfeer van een eeuwenoud ambacht, snuif de geur op van vers gemalen meel, luister eens naar de draaiende raderen en malende molenstenen.

Attentie voor kids

Voor de kinderen zijn er leuke attenties beschikbaar (zolang de voorraad strekt natuurlijk). Laat u tijdens Nationale Molendag 2018 rondleiden door de molenaars die u graag van alles willen vertellen over een belangrijk stuk cultureel erfgoed in Nederland. De molen staat aan de Oudestraat in Sprang-Capelle en is goed bereikbaar voor zowel auto, fiets als wandelaar.

Meer informatie

Voor meer inlichtingen kunt u altijd bellen met de molenaar Machiel Treffers op telefoonnummer 06-21953502.

Meer berichten