De auteurs Jac. J. Baart en historicus drs. Lennart van Oudheusden.
De auteurs Jac. J. Baart en historicus drs. Lennart van Oudheusden.

Historicus uit Waalwijk co-auteur nieuw boek over WOII

  Historie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn Rotterdam en omgeving meer dan driehonderd keer door Britse en Amerikaanse luchtmachten gebombardeerd. De bombardementen waren gericht tegen economische en militaire objecten die bij de Duitse bezetter in gebruik waren. Een groot deel van de afgeworpen brisantbommen viel in woonwijken. Zo maakten deze bommen méér slachtoffers dan het Duitse bombardement van 14 mei 1940 had gedaan.

WAALWIJK - De auteurs Jac. J. Baart en historicus drs. Lennart van Oudheusden - geboren en getogen in Waalwijk - troffen in archieven in Engeland, Duitsland en de VS onbekend archiefmateriaal aan. Dit materiaal werpt nieuw licht op de toedracht van de verwoestende bombardementen. Aan de hand van persoonlijke getuigenissen en officiële documenten wordt nu voor het eerst het complete verhaal van de luchtoorlog boven Rotterdam verteld.
Jac. J. Baart en Lennart van Oudheusden, 'Target Rotterdam. De geallieerde bombardementen op Rotterdam en omgeving, 1940-1945' (uitg. Boom), ISNB 9789024420452, prijs boek 29,90 euro.

Meer berichten