Schrijver en verhalenverteller Abe van der Veen is op 21 mei opnieuw te gast bij Restaurant 't Spoor in Sprang-Capelle.
Schrijver en verhalenverteller Abe van der Veen is op 21 mei opnieuw te gast bij Restaurant 't Spoor in Sprang-Capelle. (Foto: )

Lezing Abe van der Veen bij 't Spoor

  Historie

Schrijver en verhalenverteller Abe van der Veen vertelt over de verering van de Grote Godin in de Oudheid. Leer meer over de mythen, symboliek en rituelen van de godinnen Inanna en Cybele, Ishtar en Lilith. Ook gaat Abe in op de esoterische betekenis van deze verhalen.

SPRANG-CAPELLE - In deze lezing vertelt hij verder over de verering van de Godin in de vorm van een - meestal zwarte - steen. De verering van zulke stenen blijkt ten grondslag te liggen aan het ontstaan van de meest heilige plaatsen in onze westerse cultuur. Hij betoogt dat de huidige grote godsdiensten en hun meest heilige plaatsen - zoals Rome, Mekka en Jeruzalem - allen rusten op een verering van deze mysterieuze godin en haar steen.
Kom je ook weer naar deze bijzonder interessante lezing van Abe? Deze is op dinsdagavond 21 mei bij Restaurant 't Spoor aan de Wendelnesseweg-Oost 4 in Sprang-Capelle! De entree bedraagt 10 euro per persoon. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. De lezing zelf begint om 19.30 uur. Aanmelden kan bij Christel telefonisch op 06-21237462, of mail naar info@spoor-t.nl. Kijk voor meer info ook eens op www.abedeverteller.nl.

Meer berichten