Kermisattractie op de Waalwijkse kermis in 2010. Foto: Ton de Groot
Kermisattractie op de Waalwijkse kermis in 2010. Foto: Ton de Groot

De Tilburgse kermis zit er op, in Waalwijk gaat 'ie nog even door!

  Historie

Bij heemkundekring De Erstelinghe, in het souterrain van het Huis van Waalwijk, het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein, is nog tot en met 28 augustus de tentoonstelling over de Waalwijkse kermis te bekijken.

WAALWIJK - Miniaturen, heel veel foto's, advertenties van het Lido, Romantica, Jan van Delft (de Catacomben) en het gemeenschapshuis in Baardwijk. Een film met onder meer beelden uit de jaren 60 van een bij iedereen bekende bijzondere 'gewone' Waalwijker én van de kermis van dit jaar op het Unnaplein. Speciale aandacht is er op de tentoonstelling – georganiseerd in samenwerking met dé autoriteit op kermisgebied, Hennie van Oers - voor de Waalwijkse familie Trommelen, die jarenlang allerlei kermisattracties geëxploiteerd heeft en nu een aantal unieke foto's en zelfs een kermis-liefdesbrief uit het familiealbum beschikbaar heeft gesteld! Komt dat zien, komt dat zien!

Openingstijden

Geopend elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur, op de zaterdagen 3 en 17 augustus van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag 25 augustus, tijdens het GO Waalwijk-festival, van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is alle dagen gratis.

Meer berichten