Logo demaasroute.nl


Alle klassen van basisschool Baardwijk in Waalwijk hadden voor ‘hun’ winnende conciërge Jan Verhoeven een prachtige collage gemaakt. FOTO: Wieke Hoeke
Alle klassen van basisschool Baardwijk in Waalwijk hadden voor ‘hun’ winnende conciërge Jan Verhoeven een prachtige collage gemaakt. FOTO: Wieke Hoeke

Jan Verhoeven is de beste Waalwijkse conciërge

  Human Interest

Jan Verhoeven is door D66 in Waalwijk gekozen tot Conciërge van het jaar in Waalwijk. Het manusje-van-alles op basisschool Baardwijk heeft dat deels te danken aan zijn werkindeling. "Meestal ben ik al rond kwart over zes, halfzeven op school."

WAALWIJK - Jan Verhoeven (46) heeft jarenlang in de bouw gewerkt. Vroeg opstaan hoorde er dus bij. Dat zit nog altijd in zijn DNA. "Word ik wakker, dan ga ik eruit. Naar school, daar is het lekker rustig. Draai ik muziek van André, begin ik alvast. Er is altijd wel wat te doen." Verhoeven is ook niet te beroerd om in het aanpalende BaLaDe zijn gezicht te laten zien en daar zijn handen te laten wapperen. En 's avonds kun je hem zomaar in de school aantreffen. "Weet je wat het is? Je werkt met kinderen. Dat is fantastisch. En ik heb er mijn eigen toko. Daardoor ben ik volledig zelfstandig. Ik kan je verzekeren: dat voelt heel erg goed. Daardoor doe ik mijn werk heel graag."

Vorige week woensdag kwam er rond halftwaalf niks van klussen in de school. Toen stond Jan op een bankje, buiten op de speelplaats. Alle kinderen waren er bij, zij stonden figuurlijk op de banken en juichten hun conciërge toe toen door Sheila Schuijffel, lijsttrekker van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Waalwijk, werd bekendgemaakt dat de jury uit vier nominaties hem de titel van conciërge van het jaar had toegekend. Schuijffel: "Jan maakt niet alleen verschrikkelijk veel uren, hij is altijd bereid vragen of verzoeken van ouders, leerkrachten, leveranciers en andere bewoners van MFA Balade te beantwoorden of erin tegemoet te komen. Daarnaast blijkt uit de inzending dat hij zich zeer verantwoordelijk voelt voor de school en de leerlingen." Wat haar ook opviel: "Jan is gespitst op veiligheid. Hij controleert deuren en hekken om te voorkomen dat kinderen iets zou kunnen overkomen." Daarna was er nog een heel kort woordje van Jelle, leerling van groep acht. Op zijn vraag wie de allerbeste conciërge van de wereld was, kwam een luidkeels en heel gemeend antwoord van werkelijk alle kinderen: "Jan!" Geen wonder dat de kinderen niet één maar twee erebogen hadden gemaakt. Schuijffel, die het feestvarken een oorkonde uitreikte, over de uitverkiezing: "Scholen kunnen niet zonder de conciërge. Het zijn onmisbare schakels tussen leerkrachten, leerlingen en ouders. Dat mag je meer waarderen, vandaar die verkiezingen." Het laatste woord was aan Verhoeven met een lied van André Hazes. Hij zong een passend lied: De glimlach van een kind. "De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft,", zong Verhoeven. Dat is het geheim zijn van de passie voor zijn vak.

Reageer als eerste
Meer berichten