Logo demaasroute.nl


Jan van Weert verrichtte de officiële opening van PaspARToe aan de Prof. Zeemanweg in Waalwijk. Het was een emotioneel moment. Maar iedereen is blij met deze mooie, nieuwe locatie. FOTO: Wieke Hoek/Hoeke Fotografie
Jan van Weert verrichtte de officiële opening van PaspARToe aan de Prof. Zeemanweg in Waalwijk. Het was een emotioneel moment. Maar iedereen is blij met deze mooie, nieuwe locatie. FOTO: Wieke Hoek/Hoeke Fotografie (Foto: Wieke Hoeke)

PaspARToe in prachtig onderkomen

  Human Interest

De ingang was verstopt achter foto's van werkzaamheden in het pand. Maar Jan van Weert liep er dwars doorheen en daarmee opende hij de nieuwe locatie van PaspARToe aan de Prof. Zeemanweg. Een prachtig pand, met ruime werkplaatsen, een mogelijkheid voor gasten om te lunchen en natuurlijk het veelgeroemde winkeltje.

WAALWIJK - Atelier PaspARToe biedt arbeidsmatige dagbesteding aan cliënten van Prisma met een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, psychiatrische problematiek en cliënten die in aanmerking komen voor trajectbegeleiding. Zij werken aan de Prof. Zeemanweg in de werkplaatsen en ateliers, of in buitenprojecten en verrichten inpakwerk, montagewerk, maken keramiek, houtwerken, schilderijen, kaarten, kaarsen, leuke cadeautjes. Of ze werken in de horeca en verzorgen van maandag tot en met vrijdag lunches voor gasten die binnen of op het terras de innerlijke mens willen versterken. Wat dat betreft zitten ze hier nu op een prima locatie, om de hoek bij bouwmarkten, de meubelboulevard, de Plus-supermarkt en een woonwijk. Jan van Weert is de oudste cliënt van PaspARToe. Samen met burgemeester Nol Kleijngeld en Jac de Bruin van de Raad van Bestuur opende hij op vrijdag 30 juni het nieuwe pand. Best een emotioneel moment. Maar daarna is het feest. Jopie Spijkers, begeleidster bij Prisma: "We verhuisden in november al van de Zinkerweg naar de Prof. Zeemanweg. Maar eerst moest alles weer op orde komen. Alle cliënten moesten hun plekje weer vinden. De logistiek gefinetuned worden. Pas nu de rust is weergekeerd, was iedereen aan de officiële opening toe. We zitten hier echt heel fijn. Aan de Zinkerweg zaten we te ver uit de route, hier aan de Prof. Zeemanweg hebben we een prachtig groot pand, met ruime, lichte ateliers en werkplaatsen, een ruime horecagelegenheid met terras en het winkeltje is hier een winkel geworden. Inmiddels heeft iedereen hier z'n plek wel gevonden. We zijn er erg blij mee."
Karin Donker is een van de tevreden cliënten: "Ik werk in het keramiekatelier. Het is hier ruim en toch knus, gezellig en rustig. Ik vind het heel fijn om creatief bezig te zijn. En ik heb daarnet de burgemeester rondgeleid."
Ondertussen zingt Daniel Kuisten lekkere meezingers, en velen zingen met hem mee. Het is duidelijk, dit is een plek waar cliënten en medewerkers van PaspARToe op hun plaats zijn. Iedereen mag dat weten en ervan mee genieten.
Behoefte aan een eenvoudige doch lekkere lunch, of op zoek naar een origineel handgemaakt cadeautje? PaspARToe is geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten