Logo demaasroute.nl


Naar schatting 175 Waspikse kinderen gaan de laatste week van de zomervakantie met elkaar leuke activiteiten beleven in het dorp tijdens de jaarlijkse Jeugdvakantieweek. Vast onderdeel is het bouwen van het timmerdorp op maandag.
Naar schatting 175 Waspikse kinderen gaan de laatste week van de zomervakantie met elkaar leuke activiteiten beleven in het dorp tijdens de jaarlijkse Jeugdvakantieweek. Vast onderdeel is het bouwen van het timmerdorp op maandag.

Afrikaanse editie Jeugdvakantieweek

  Human Interest

Zondag 16 juli gaat een grote groep Waspikse kinderen met elkaar op Zomerkamp in Uden: het is traditiegetrouw het begin van de zomervakantie. De voorbereidingen voor de laatste week van de zomervakantie zijn ook alweer in volle gang. Dan beleven naar schatting 175 kinderen een leuke Jeugdvakantieweek in Waspik met dit jaar als thema Afrika. De Jeugdvakantieweek duurt van 21 tot en met 26 augustus.

WASPIK - Al 46 jaar vormt de Jeugdvakantieweek de vaste invulling van de laatste week van de schoolvakantie voor Waspikse kinderen. Sinds een aantal jaren is de organisatie in handen van een werkgroep van Den Bolder. Joyce Zijlmans is al meerdere jaren betrokken bij de organisatie. Samen met Jeff van Eersel, Roy Meijs, Jurgen Smeur, Susanne Jacobs, Colette Miller en Ardjoen Mangre vormt zij de hoofdleiding. "We hebben een groep vrijwilligers die jaarlijks een week vrije tijd 'opoffert' om het de Waspikse kinderen naar de zin te maken. Uiteraard gaat er in de voorbereiding ook veel tijd zitten. Dat alles is het echter dubbel en dwars waard als je de kinderen in deze week zo ziet genieten."

De organisatie koppelt ieder jaar een thema aan de Jeugdvakantieweek. Dit jaar is gekozen voor 'Afrika'; de activiteiten zijn op het thema aangepast. Kinderen worden een week lang bezig gehouden met activiteiten op het gebied van sport en spel. Zo staan hutten bouwen, speurtocht, sportdag, survival en muziek steevast op het programma. In totaal zullen zo'n veertig enthousiaste vrijwilligers zich inzetten als groepsleiding of in het klusteam. "We kunnen nog niet te veel verklappen natuurlijk maar we gaan dit jaar de week door in Afrikaanse sferen. Op de site kun je binnenkort het programmaboekje downloaden en bekijken zodat je weet hoe laat je dagelijks aanwezig moet zijn, wat je mee moet nemen en wat we allemaal op de planning hebben staan. Wij hebben er al enorm veel zin in en zijn druk bezig met de voorbereidingen."

De afsluiting van de Jeugdvakantieweek vindt traditiegetrouw plaats op vrijdagavond. "Iedereen is dan welkom om 18.30 uur op het kampterrein om gezamenlijk de Jeugdvakantieweek af te sluiten. Het is prachtig om de vermoeide, maar gelukkige gezichtjes van al die kinderen te zien. Dat blijft voor ons als vrijwilligers ook het mooiste moment van de week."

De Jeugdvakantieweek Waspik die een werkgroep van Den Bolder organiseert, wordt gehouden van 21 tot en met 26 augustus op het veldje achter de Prins Bernhardstraat maar ook verspreid door Waspik. Kinderen gaan in groepjes op pad. De inschrijving is inmiddels gesloten. Meer informatie is te vinden op Facebook en op www.jvw-waspik.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten