Logo demaasroute.nl


Favoriet onderdeel van veel van de kinderen die meegaan op Zomerkamp is de zeskamp. Tal van waterrijke spellen zorgen voor veel plezier op het kampterrein, waarbij je teamspirit en je spierballen zeker niet in de tent mogen blijven liggen.
Favoriet onderdeel van veel van de kinderen die meegaan op Zomerkamp is de zeskamp. Tal van waterrijke spellen zorgen voor veel plezier op het kampterrein, waarbij je teamspirit en je spierballen zeker niet in de tent mogen blijven liggen.

Zomerkamp slaat tenten op in Uden

  Human Interest

Als carnaval achter de rug is dan gaat de werkgroep Zomerkamp van Den Bolder in Waspik aan de slag met de voorbereidingen op de vakantieweek voor de Waspikse jeugd van 9 tot 16 jaar. Na jaren te gast te zijn geweest in Heeswijk-Dinther strijkt het kamp nu neer in D'n Dorsvlegel in Uden. De inschrijving is inmiddels gesloten: er gaan een kleine 150 kinderen mee.

WASPIK - Halverwege jaren zestig leidde de organisatie van het Zomerkamp tot de oprichting van jeugd- en jongerencentrum Den Bolder. Door een goede organisatie met steeds wisselende leiding, heeft het Zomerkamp zich door de jaren heen ontwikkeld tot een echte Waspikse traditie. Het is uniek dat er sinds de oprichting ieder jaar een kamp is georganiseerd en dat het, ook in deze moderne tijd met veel meer activiteiten op allerlei gebied, nog steeds zo populair blijft onder de jeugd.

Anita Timmermans en Bo van Kuijk vormen ook dit jaar de algemene leiding. Samen met een groep van ruim dertig vrijwilligers bereiden ze het kamp voor en zorgen ze ervoor dat alles netjes verloopt tijdens de vakantieweek. Anita: "Eind maart beginnen we met het regelen van verschillende zaken. Als je met honderdvijftig kinderen op pad gaat, moet natuurlijk alles tot in de puntjes geregeld zijn. Je praat hierbij over zaken als genoeg leiding en tenten, sponsoren en verzekeringen."

Ook dit jaar vindt het Zomerkamp plaats in de eerste week van de schoolvakanties. Er is een nieuw kampterrein: na vele jaren op Hoeve Weltevreden in Heeswijk Dinther zal het Waspikse gezelschap haar tenten opslaan bij D'n Dorsvlegel in Uden. "Voorwaarde voor onze verblijfplaats is dat we in een bosrijke omgeving zitten. Zo'n plek leent zich namelijk uitstekend voor bijvoorbeeld spooknachten en bosspelen. In Uden hebben we een prachtige plek gevonden: daar kunnen we helemaal los met onze plannen."

De grootste kracht van het Zomerkamp is al jaren 'back to basic', dus zonder telefoon en internet een week lang van vakantie genieten met al je vrienden en vriendinnen. Bo: "Naast het specifieke programma per groep zijn er de gezamenlijke onderdelen als de survival (waarbij je helemaal onder de modder komt te zitten), de spooknacht (met angstaanjagende figuren in overvloed), de zeskamp en de variété waarbij een hele middag entertainment gegarandeerd is. Kortom: het wordt weer een echt Zomerkamp!"

De inschrijving voor het Zomerkamp is inmiddels gesloten. Het spectaculaire vertrek van alle Zomerkampers en de leiding is gepland op zondag 16 juli om 10.00 uur bij Den Bolder. Meer informatie over het Zomerkamp is te vinden op Facebook en op de website: www.zomerkampwaspik.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten