Logo demaasroute.nl


Maak op zaterdag 19 en zondag 20 augustus kennis met zes verschillende tuinen, waaronder Tuin De Dijkgaerd in Kaatsheuvel.
Maak op zaterdag 19 en zondag 20 augustus kennis met zes verschillende tuinen, waaronder Tuin De Dijkgaerd in Kaatsheuvel.

Prachtige route langs de allermooiste tuinen

  Human Interest

De tuinen tonen nu hun nazomerse overvloed: kleurige Phloxen, uitbundig bloeiende Hortensia's, wuivende grassen, de eerste bessen krijgen kleur. Kortom het is één grote weelde. Zaterdag 19 en zondag 20 augustus zijn tuinliefhebbers van harte welkom tijdens Open Tuinen Midden Brabant; het laatste open tuinen weekend van dit jaar.

REGIO - De tuinen zijn verschillend in grootte en opzet, maar allen zijn ze mooi en bijzonder. In de diverse tuinen zijn plantjes te koop of heerlijke eigengemaakte jam. In de Dijkgaerd in Kaatsheuvel presenteert kwekerij Struijk prachtige Hortensia's en een leuk assortiment vaste plantjes. Groei & Bloei de Langstraat, dé vereniging voor tuinliefhebbers, is natuurlijk ook present. Kortom. de moeite waard om even langs te komen. De route langs de tuinen voert door de mooie natuur en is prima te fietsen, je kunt er tenslotte twee dagen over doen. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt 2,50 euro per persoon per tuin, inclusief consumptie. Op www.tuinenmiddenbrabant.nl vind je meer info over de diverse tuinen. De volgende 6 tuinen in Midden Brabant zetten dit weekend de poorten open.

Groenhoven

Groenhoven aan de Raadhuisstraat 112 in Sprang-Capelle (0416-540540). Mooie oude bomen in deze tuin en als blikvanger midden in de tuin een romantisch tuinhuis.

De Dijkgaerd

De Dijkgaerd aan de Zuidhollandsedijk 1 in Kaatsheuvel (www.dedijkgaerd.nl/0416-272936). Uitbundige bloeiende borders, maar ook een rustgevende groene tuin en verschillende tuinsferen en afwisseling in deze tuin van 5000 m2.

Ons Buiten

Ons Buiten aan de Kraanven 10 in Loon op Zand (0416-363959). Een parkachtige tuin met bijzonder bomen een grote landschappelijke vijver én heel bijzonder een heidetuin in volle bloei.

Hof 't Einde

Hof 't Einde aan de Bergstraat 66 in Loon op Zand (www.hofteinde.nl/0416-365455). Mooie strakke lijnen en een spetterende grassen- en nazomerborder vind je in Hof 't Einde.

Het Witte Kasteel

Tuinen van Het Witte Kasteel aan de Kasteellaan 17 in Loon op Zand (www.hetwittekasteel.nl). Sinds enkele jaren hebben vrijwilligers de tuinen bij het Witte Kasteel opnieuw aangelegd, met onder andere een moestuin en bijzondere kruidentuin en een boomgaardje met bijzondere fruitrassen. Let op! Deze tuin is alleen op zondag 20 augustus open.

De Vijfhoeven

Alleen dit weekend is Tuin De Vijfhoeven aan de Wilhelminastraat 36 in Vlijmen (073-5113640) van oud-kweker Jan van Kuijk geopend. De voormalige kwekerij is omgetoverd tot een echte cottagetuin.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox