Logo demaasroute.nl


Voor De 80 van de Langstraat op zaterdag 9 en zondag 10 september worden nog dringend extra vrijwilligers gezocht.
Voor De 80 van de Langstraat op zaterdag 9 en zondag 10 september worden nog dringend extra vrijwilligers gezocht.

Nog helpende handen gezocht voor De 80

  Human Interest

Het evenement 'De 80 van de Langstraat' kan nog wat hulp gebruiken. In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september worden zo'n 3.000 lopers verwacht voor deze wandeltocht van 80 kilometer. Het meeste is inmiddels geregeld, maar wat extra vrijwilligers zijn nog hard nodig!

WAALWIJK - Het gaat veelal om een paar uurtjes gezellig werk op verschillende posten en onderdelen. Zo worden bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht voor de hoofdposten in Dongen Waalwijk en Waspik waar de lopers eens goed kunnen rusten, zich laten masseren, of waar blaren geprikt worden. Hulp is daar nog nodig om de deelnemers te voorzien van voldoende eten en drinken of voor wat hand- en spandiensten en natuurlijk een bemoedigend praatje voor de lopers. Ook voor de kleinere posten zijn nog wat extra vrijwilligers nodig, zodat iedereen zelf ook relaxed het evenement kan volgen. Verder wordt nog gezocht naar enkele verkeersregelaars. Op dit moment is er een uitvaller bij de achterrijders (bezemwagen) en daar zoekt de organisatie met spoed een vrijwilliger voor.

Tassentransport
De deelnemers aan de 80 van de Langstraat lopen zonder bagage. Hun spullen worden daarom vervoerd naar de vier hoofdposten verdeeld over het parcours. Om dat te kunnen regelen en uit te voeren is extra hulp van harte welkom. Volgens Margriet van Loon van de Werkgroep Vrijwilligers is het ieder jaar wel een stevige klus: "Je moet dus wel van aanpakken houden, maar je komt dan wel terecht in een hechte gezellige groep vrijwilligers. Het is ieder jaar toch weer spannend of we alles rond kunnen krijgen. We hebben ruim 700 vrijwilligers die samen De 80 op rolletjes laten verlopen. Op het laatste moment vallen er echter altijd mensen weg door ziekte of zo, en daarom is het heel fijn als er nog mensen zijn die ons kunnen en willen komen helpen. Er is van alles en nog wat te doen en je kunt natuurlijk zelf aangeven wat je het leukste lijkt. Aanmelden kan via onze website www.80vandelangstraat.nl en dan nemen we meteen contact op!"

Vacatures bestuur
Voor dit grootste evenement van de Langstraat is een groepje vrijwilligers praktisch het gehele jaar door een paar uurtjes per week in touw. Dat zijn de bestuursleden die op hun beurt weer een beroep kunnen doen op de verschillende werkgroepen. Door het vertrek van enkele bestuursleden wordt momenteel naarstig gezocht naar een bestuurslid Sponsoring, een bestuurslid PR & Communicatie en ook een bestuurslid Medische Verzorging. Meer informatie over deze vacatures is te vinden op de website www.80vandelangstraat.nl/vrijwilligers.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox