Logo demaasroute.nl


Embert Bergmans overhandigt namens ESLA de cheques aan vertegenwoordigers van beide goede doelen. Foto: Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie
Embert Bergmans overhandigt namens ESLA de cheques aan vertegenwoordigers van beide goede doelen. Foto: Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie (Foto: Wieke Hoeke)

Buurtvereniging ESLA verrast goede doelen met cheque

  Human Interest

Buurtvereniging ESLA is in 2005 opgericht door Piërre van Iersel en Embert Bergmans. De achterliggende gedachte was meer saamhorigheid te kweken tussen de bewoners van de drie flats gelegen aan de Esdoornstraat en de Lariks I en II in de wijk Bloemenoord in Waalwijk.

WAALWIJK - In de afgelopen 12 jaar heeft er een flink aantal activiteiten plaatsgevonden. Zo is er elk jaar een groot buurtfeest gegeven en ook werden er regelmatig bingo's georganiseerd. In de beginjaren is er ook veel aandacht besteedt aan persoonlijke festiviteiten, zoals gouden bruiloften van de bewoners. Ook was er een attentie voor hen die langdurig ziek waren. In de loop der jaren zijn er diverse mutaties in het bestuur geweest als gevolg van overlijden en verhuizingen. Gelet op de leeftijd van de huidige bestuursleden kunnen voornoemde activiteiten niet langer worden voortgezet. Tot grote spijt van het bestuur. Er is tevergeefs gezocht naar jongere krachten, redenen voor de buurtvereniging om de activiteiten tijdelijk op een lager pitje te zetten. In 2005 is door de oprichters in de notulen opgenomen dat de dan niet direct benodigde in kas zijnde gelden geschonken worden aan het Toon Hermans Huis en aan de Hospice Franciscus de Windt, beiden in Waalwijk. Afgelopen donderdag heeft Embert Bergmans namens ESLA beide goede doelen dan ook een cheque van ieder 750 euro overhandigd.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox