Logo demaasroute.nl


Voorlezen is van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. En leuk is het natuurlijk ook!
Voorlezen is van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. En leuk is het natuurlijk ook!

Voorlezen is leuk en leerzaam voor echt alle kinderen

  Human Interest

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen enorm. Vandaar dat er ook in deze regio allerlei initiatieven worden genomen om nog meer ouders te overtuigen van het belang hiervan.

REGIO - Zo wordt er vanaf september in de Bbbliotheken in Kaatsheuvel en Loon op Zand op woensdagmiddag voorgelezen. Steeds uit andere boekjes. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom gezellig luisteren naar een mooi verhaal tijdens deze voorleesmomenten. Aanvang om 13.30 uur, toegang is gratis en aanmelden niet nodig. Data Bibliotheek Kaatsheuvel: 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april. Data: Bibliotheek Loon op Zand: 27 september, 25 oktober, 29 november en 20 december, 24 januari (vanwege de Nationale Voorleesdagen zal het op een ander tijdstip plaatsvinden), 28 februari , 28 maart en 25 april.

BoekStart-coach
Voorlezen heeft pas zin als een kind een jaar of twee oud is, toch? Nee hoor, dat is een veelvoorkomend misverstand bij ouders. Om spelenderwijs te laten zien hoe leuk én stimulerend het is om al met de allerjongste een boekje te lezen, krijgen de consultatiebureaus in Waalwijk en Waspik vanaf september (twee)wekelijks bezoek van een BoekStart-coach. Deze komt niet alleen gezellig voorlezen, maar geeft ook voorleestips en gaat met ouders in gesprek over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Informeer gewoon eens bij uw consultatiebureau naar datum en tijdstip.

Borre-boek
Aan het begin van het schooljaar krijgen alle basisschoolleerlingen via school een gratis Borre-boek mee. In een samenwerking tussen de uitgever en basisscholen, ontvangen 584 kleuters in Waalwijk tijdens hun eerste schoolweken een exemplaar van het spiksplinternieuwe boek 'Borre en het stekelvarken'. Het is een kleine bijdrage in de stimulering van de taalontwikkeling bij kleuters. Het thuis voorlezen van boeken kan hier een belangrijke rol in spelen. Met hun nieuwste creatie 'Borre en het stekelvarken' hebben Jeroen Aalbers (schrijver) en Stefan Tijs (illustrator) opnieuw een boek gemaakt dat veel kinderen zal laten genieten van hun "verhaaltje voor het slapengaan".

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox