Logo demaasroute.nl


In 2012 wisten Sjaak Koolen en Ina van Cromvoirt ruim 121.000 op te halen. Dat kan dus beter! Gul volluk kom èùt Wolluk, maar zeker ook uit alle ander plaatsen waar de Maasroute verschijnt.    Foto Luuk Aarts
In 2012 wisten Sjaak Koolen en Ina van Cromvoirt ruim 121.000 op te halen. Dat kan dus beter! Gul volluk kom èùt Wolluk, maar zeker ook uit alle ander plaatsen waar de Maasroute verschijnt. Foto Luuk Aarts

Met slechts 3,50 per persoon verrassen we de goede doelen

  Human Interest

Donderdagavond is het dan zover. Nadat er al enkele dagen lang aan de opbouw van het glazenhuis is gewerkt, gaan Sjaak Koolen en Ina van Croimvort vier dagen lang achter het glas. Vier jaar geleden deden ze dat ook al eens, met een resultaat om je vingers bij af te likken. Ze haalden ruim 121.000 euro op voor het goede doel.

WAALWIJK - Zeg maar twee goede doelen. In de formule is in dit opzicht niets veranderd. Het grote doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de twee doelen: het Inloophuis Toon én Hospice Francinus de Windt. Beiden organisaties zijn afhankelijk van giften, legaten, sponsors en allerlei acties. Binnen de financiële mogelijkheden die ze dan hebben zetten talloze vrijwilligers zich belangeloos in. Bij het inloophuis begeleiden en helpen ze mensen die door de ziekte kanker zijn getroffen en in de hospice zorgen ze er voor dat de gasten er op een waardige wijze aan het levenseinde komen. waarlijk geen eenvoudige taken voor al die vrijwilligers. Je moet hiervoor wel uit het juiste hout gesneden zijn.

Dat verdient alle steun die maar mogelijk is en juist dat nu beoogt het Kersthuis van Sjaak en Ina voor elkaar te krijgen. Met uw gift kan er zoveel mooi werk worden gedaan. Ja, ze doen een beroep op uw gevoel van medemenselijkheid en vrijgevigheid. U gunt deze twee goede doelen toch ook die financiële armslag!

Terwijl u zich naar het Kersthuis begeeft om, eender welk bedrag te doneren, weet dan dat er rondom het Kersthuis allerlei leuke activiteiten plaatsvinden en goede muziek te beluisteren valt. Daarnaast steunt u de Kersthuisbewoners door dreigende verveling te voorkomen. Nu zijn Ina en Sjaak geen persoonlijkheden die zich snel vervelen, maar vier dagen in een kleine afgesloten ruimte opgesloten zitten, kan toch gekke dingen met een mens doen. U heeft dus een extra reden om het Kersthuis met een bezoek te vereren.

Goed, als dan de vier dagen tot een einde komen -dat is op zondag om 18.00 uur- mag de sleutelbewaarder het Kersthuis openen en mogen Sjaak en Ina de eindstand van de inzamelingsactie bekendmaken. Wat zou het een prestatie van u allemaal zijn als dit bedrag hoger is dan dat van vier jaar geleden, als is maar één euro!

Als u de speciale bijlage van de Maasroute van vorige week heeft bewaard, dan weet u ook wat er de komende vier dagen allemaal gaat gebeuren. U kan in elk geval vanavond al helemaal los gaan bij het optreden van The Beatles Revival Band. Wat een geweldige manier om in de juiste stemming te komen.

Even rekenen

Nog even een snelle rekensom: In het verspreidingsgebied van de Maasroute wonen zo'n 45.000 mensen. Als u per persoon 3,50 euro doneert eindigt de Kersthuisactie op zo'n 157.000 euro. Ben ik hiermee realistisch of... Meer mag natuurlijk altijd!

Wil Monsieurs

WJ Monsieurs
Reageer als eerste
Meer berichten