De groep bewoners van de Waard voor de bus die Ban Bouw B.V. uit Nuenen voor hen sponsorde. Met die bus reisde de groep af naar Hilvarenbeek en reed het gezelschap zelfs dóór het safaripark Beekse Bergen.
De groep bewoners van de Waard voor de bus die Ban Bouw B.V. uit Nuenen voor hen sponsorde. Met die bus reisde de groep af naar Hilvarenbeek en reed het gezelschap zelfs dóór het safaripark Beekse Bergen. (Foto: Justin Stolwijk)

De Waard op safari in Hilvarenbeek

  Ingezonden

Een prachtige bus rijdt donderdag 19 april om 09.00 uur voor bij wooncomplex De Waard aan de Drunenseweg in Waalwijk. Een groep van veertig bewoners staat klaar om af te reizen naar Hilvarenbeek. Rolstoelen en rollators kunnen allemaal mee. Met een unieke liftinstallatie in de bus is het zelfs mogelijk om een bewoner in eigen rolstoel in de bus te laten plaatsnemen, met speciale dank aan Ban Bouw B.V. uit Nuenen die deze bus voor deze dag gesponsord heeft.

WAALWIJK - Iedereen aanwezig, ook een wijkverpleegster van Thebe Thuiszorg die vrijwillig de zorg voor onze bewoners op zich wil nemen, de reis kan beginnen. Eenieder is goed gemutst en luchtig gekleed want het belooft een prachtige warme lentedag te worden.

Tijd voor koffie

Na een comfortabele tocht arriveert het gezelschap bij het safaripark, waar de gehele groep plaatsneemt in het Kongo-restaurant. Met dank aan Safaripark de Beekse Bergen van Libémabeheer die deze reis mede heeft gesponsord. Eenmaal in het park neemt de groep eerst tijd voor koffie met koek van door woningcorporatie Casade.

Dan is iedereen vrij om het park te bezoeken. De bedoeling is om elkaar op een informele, gezellige manier te ontmoeten en beter te leren kennen. Ook elkaar te ondersteunen door bijvoorbeeld de rolstoel te duwen en elkaar daarin af te wisselen en te helpen waar dat nodig is.

Met eigen bus op safari

In de middag is er genoeg ruimte voor een uitgebreide wandeling door het park of een boottocht langs de verblijfplaatsen van alle dieren en om 15.30 uur staat bij de ingang van het park de speciale bus weer klaar. Met welkome verkoeling in de vorm van airco want de temperatuur is inmiddels behoorlijk opgelopen. Een Ranger van het safaripark voegt zich bij ons gezelschap en dan volgt er een bussafari met uitleg over een stukje geschiedenis van het park en uitvoerige uitleg over alle dieren die we tijdens deze tocht tegenkomen.

Moe maar voldaan

Eenmaal weer terug in Waalwijk is iedereen blij en tevreden, moe maar voldaan en kunnen spreken van een bijzonder geslaagde dag. Dat alles is mogelijk gemaakt door een maandenlange voorbereiding van de bewonerscommissie. Toekenning van het wijkbudget van de gemeente Waalwijk zorgde voor meer financiële ruimte.

De groep safarigangers van wooncomplex De Waard wil graag haar bijzondere dank uitspreken aan eenieder die deze geweldige dag voor hen mogelijk heeft gemaakt.

Meer berichten