Vrijdag 16 november werd beiden cheques overhandigd.
Vrijdag 16 november werd beiden cheques overhandigd. (Foto: )

Winnaars Dorpsquiz steunen goede doelen

  Ingezonden

Een maand geleden mocht het team van De Vestenaeren de eerste prijs in ontvangst nemen van de Waspikse Dorpsquiz. Naast een enorme beker won het team van (oud-)leerkrachten van basisschool De Veste een cheque van 400 euro. Vrijdag 16 november werd de helft van dat bedrag geschonken aan twee goede doelen.

WASPIK - "Die beker pakken ze ons de komende twee jaar niet af", lacht leerkracht Alice de Klijn op het erf van de Dorpsboerderij. "Maar in het geldbedrag willen we graag anderen laten delen. Daarom hebben we als team besloten om twee goede doelen uit te kiezen waar we ons erg bij betrokken voelen: onze buren van Dorpsboerderij Waspik en het Diabetes Fonds."
Bij de opening van de Dorpsboerderij in maart 2012 toonde De Veste zich ook al van de goede kant door mini-ezel Cinta te schenken. Nu ontvangt de Dorpsboerderij 100 euro voor de aanschaf van een nieuwe broedmachine.
De tweede cheque van 100 euro werd in ontvangst genomen door Mira de Vos (7). Zij is dochter van juf Simone en heeft diabetes. In het bijzijn van kinderen van De Veste legde ze uit wat dat precies inhoudt. Alice: "Mira is een donateursactie begonnen om geld op te halen voor het diabetesfonds omdat zij hoopt dat er door onderzoek, waar veel geld voor nodig is, een medicijn tegen diabetes komt. Dit is daar een bijdrage aan." Doneren voor de actie van Mira kan op www.diabetescollecte.nl/mira-de-vos.

Meer berichten