Op de foto van links naar rechts Jisse, Evy, Lena Lynn, Tygo, Koen en Jan Maarten de Bruijn.
Op de foto van links naar rechts Jisse, Evy, Lena Lynn, Tygo, Koen en Jan Maarten de Bruijn. (Foto: )

Leerlingen hebben stem in keuze voor nieuwe directeur

  Ingezonden

Op de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk zijn ze momenteel op zoek naar een nieuwe directeur. De school doet dit wel op een hele bijzondere manier, namelijk met een leerlingen-sollicitatiecommissie. Afgelopen week hebben vijf leerlingen uit groep 7 de workshop 'solliciteren, hoe doe je dat?' gevolgd. Alle 5 zijn ze geslaagd. De workshop werd gegeven door Jan Maarten de Bruin, voorzitter van het College van Bestuur van de Willem van Oranje Scholengroep.

WAALWIJK - De visie van de scholengroep is dat leerlingen en medewerkers gezien worden. Jan Maarten vertelt: "Door leerlingen het vertrouwen te geven en te betrekken bij zo'n belangrijke keuze, nemen we hen series en zien we hen écht!' Dat dit uniek is in Nederland blijkt wel. Het Jeugdjournaal was er vorige week bij in Waalwijk en zo ook Omroep Brabant, het dagblad Trouw en het Brabants Dagblad.
De leerlingen vonden alle media aandacht belangrijk. Ze hopen dat er mede hierdoor meer scholen zullen volgen die leerlingen gaan betrekken bij sollicitaties. En natuurlijk hopen ze ook dat ze hun nieuwe directeur snel gaan vinden. De vacature en de film die de leerlingen hebben gemaakt, is terug te vinden op de website van de school: www.willemvanoranjescholengroep.nl.

Meer berichten