Een mooi, druk en enerverend jaar was het voor Stichting Parkpaviljoen Waalwijk en haar vrijwilligers.
Een mooi, druk en enerverend jaar was het voor Stichting Parkpaviljoen Waalwijk en haar vrijwilligers. (Foto: )

Parkpaviljoen kijkt meer dan tevreden terug

  Ingezonden

Het jaar is weer bijna voorbij. Dat stemt veel mensen een beetje melancholisch. Een mooie tijd om eens over de schouder terug te kijken naar alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

WAALWIJK - Een mooi, druk en enerverend jaar was het voor Stichting Parkpaviljoen Waalwijk en haar vrijwilligers. Een jaar waarin veel veranderde en heel wat mensen de weg naar het Parkpaviljoen wisten te vinden. Verschillende verenigingen vonden er hun 'thuis' en de vertrouwde activiteiten gingen door. Zoals onder andere de vrije inloopmiddagen waar je een potje kunt biljarten, een kaart leggen of gewoon lekker kunt buurten, 'Thuis met Dementie', voor mensen met de ziekte dementie en hun mantelzorgers en een taalgroep voor vluchtelingen die de Nederlandse taal beter onder de knie willen krijgen. Er werden ook een aantal nieuwe activiteiten opgestart. Bijvoorbeeld 'Eten met…Bert' op donderdag. Waar je -tegen een voor iedereen betaalbare prijs- kunt genieten van een 2-gangenmaaltijd. En een zondagmiddagbridge die georganiseerd wordt door Bridgeclub Waalwijk en waar je twee keer in de maand aan mee kunt doen met of zonder vaste bridgepartner.
In november werd 'Buurten met…' weer opgestart. Maandelijks kun je het komende winterseizoen gezellig buurten en borrelen met een prominente Waalwijker. Josien Broeren was de eerste gast van het seizoen. De wethouders Dilek Odabasi en John van den Hoven waren deze decembermaand te gast en er staan nog meer leuke, verrassende gasten op het programma. In januari gaan we het nieuwe jaar in met stadsdichter Joep Trommelen.
Ook was er in 2018 minder goed nieuws te verwerken. De beheerster, Sylvia, werd ernstig ziek. Een enorme klap voor haar persoonlijk maar ook voor bestuur en vrijwilligers voor wie zij altijd een klankbord en grote steun was. Hoewel ze enorm positief de strijd aanging moest ze zich op 12 december gewonnen geven en overleed op 57-jarige leeftijd. Samen met haar werd vorig jaar al een nieuwe weg ingeslagen. Het is een succesvolle gebleken….
In oktober ontving de Stichting, uit handen van wethouder Dilek Odabasi en de werkgroep Fairtrade Gemeente, een certificaat omdat er in het parkpaviljoen meerdere Fairtrade producten aangeboden worden. Deze certificering was een mijlpaal. De bijbehorende plaquette werd dan ook met gepaste trots aan de gevel bevestigd en de uitreiking werd groots gevierd met een optreden van de band Flabbergasted. Huiskok Bert maakte voor deze gelegenheid heerlijke hapjes met Fairtrade ingrediënten.
De optredens op zondagmiddag gingen onverminderd door. In de zomermaanden vormde het terras een prachtig groen toneel voor hele mooie, interessante en vooral gezellige optredens. Er kwam een keur aan, veelal Waalwijkse, artiesten voorbij. Het muzikale aanbod was enorm gevarieerd. Van een stevige band als de Autistic Cowboys en het gezellige Waalwijkse gelegenheidstrio VurDurdeWeek tot de veelzijdige band Herrie's Gang en het debuut van de Waalwijkse zanger/ muzikant Roy Barkey met zijn eigen gevoelige Nederlandstalige nummers, allerlei muziekstijlen passeerden de revue. 'Muziek met…' op zondagmiddag is inmiddels een fijne ontmoetingsplek geworden waar jong en oud hand in hand gaan. In die verbinding leggen en variëteit bieden in sociale en culturele activiteiten schuilt de kracht van het Parkpaviljoen en is een belangrijke reden waarom bezoekers er graag komen.
Het bestuur en de vrijwilligers hopen ook u het komende jaar (weer) te mogen ontmoeten in het bruisende Parkpaviljoen aan het mooie beukenlaantje!

Voor de vaste activiteiten kun je de agenda bekijken: www.parkpaviljoenwaalwijk.nl Kijk ook eens op de Facebook-pagina:@ParkpaviljoenWaalwijk.

Meer berichten