Sinds afgelopen maandag zijn de vrijwilligers van Jantje Beton weer op pad om in heel het land huis aan huis te collecteren.
Sinds afgelopen maandag zijn de vrijwilligers van Jantje Beton weer op pad om in heel het land huis aan huis te collecteren. (Foto: )

Jaarlijkse Jantje Beton Collecte gaat van start

  Ingezonden

Van maandag 25 februari tot en met zaterdag 9 maart 2019 is de jaarlijkse Jantje Beton Collecte. Ruim 40.000 collectanten gaan langs de deuren en collecteren online om geld op te halen voor hun eigen kas en Jantje Beton. Van de opbrengst gaat 50% naar de eigen kas en 50% naar projecten van Jantje Beton.

REGIO - School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat we steeds meer binnen leven, worden dingen als speelplaatsen en buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Bovendien zijn er veel kinderen die niet lid kunnen worden van een club of vereniging. Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten is voor de kas van deelnemende verenigingen en clubs. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Zo gaan jongeren met een verstandelijke beperking aan de slag in 125 speeltuin via het project 'Aan de slag in de speeltuin'.

Meer berichten