De ouderen vertellen hun verhaal aan een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar).
De ouderen vertellen hun verhaal aan een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). (Foto: )

Brabantse ouderen met een verhaal van vroeger gezocht voor tv-programma

  Ingezonden

Het tv-programma 'Goud van Brabant', te zien in het najaar op Omroep Brabant, zoekt Brabantse ouderen die een meester zijn in het vertellen van verhalen. De programmamakers zijn op zoek naar verhalen van vroeger en willen de ouderen laten vertellen over het leven van toen. Tijdens een aantal bijeenkomsten, georganiseerd op inspirerende erfgoedplekken in Brabant, nodigen de programmamakers Brabantse ouderen uit om hun verhaal te delen.

REGIO - De eerste bijeenkomst vindt plaats op 20 maart 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in het BHIC, Zuid Willemsvaart 2 in 's-Hertogenbosch. Daarna op 27 maart 2019 van 10.00 tot 12.00 in de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 in Tilburg. En op 3 april 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in het Oorlogsmuseum, Museumpark 1 in Overloon. In de komende dagen volgen er meer data van bijeenkomsten door heel Brabant op www.goudvanbrabant.nl/verhalen.

24 Verhalen

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de ouderen kennis maken met - en hun verhaal vertellen aan – de programmamakers. Hoe anders was het wonen en werken? Hoe zagen vakanties er vroeger uit? Welke rol speelde het geloof of liefde? Hoe werd er gedacht over politiek, klimaat of migratie? Uit deze gesprekken selecteren de programmamakers 24 verhalen die in mei en juni worden opgenomen. Tijdens deze opnames gaan de ouderen over hun verhaal in gesprek met een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). Het verhaal van de ouderen vormt het uitgangspunt voor het gesprek. De gesprekken worden door een professionele filmcrew opgenomen, verwerkt tot korte films die allemaal online komen te staan. De beste 10 verhalen zijn dit najaar in het tv-programma bij Omroep Brabant te zien.

Over Goud van Brabant

'Goud van Brabant' brengt erfgoed dichter bij de mensen, want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen en kun je het hier en nu beter duiden. De makers vragen creatieve talenten van nu om verhalen van vroeger weer tot leven wekken zodat deze niet verloren gaan en mensen hierover met elkaar in gesprek gaan. 'Goud van Brabant' wordt in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant. Meer informatie staat op de website goudvanbrabant.nl. 

Meer berichten