"Ik vind dit echt een fantastisch initiatief, waardoor de kinderen op jonge leeftijd ervaren hoe het is om te leven met een beperking", aldus Wethouder Dilek Odabasi.
"Ik vind dit echt een fantastisch initiatief, waardoor de kinderen op jonge leeftijd ervaren hoe het is om te leven met een beperking", aldus Wethouder Dilek Odabasi. (Foto: JAN STADS)

'Drempels weg!' op Koningsschool in Waalwijk

  Ingezonden

Maandagochtend 18 maart kregen de leerlingen van groep 7/8 van de Koningsschool in Waalwijk informatie over het leven met een lichamelijke beperking. Vrijwilligers van Stichting Drempels Weg Waalwijk vertelden over de belemmeringen waar mensen met een beperking mee te maken krijgen, maar vooral ook over hulpmiddelen en mogelijkheden.

WAALWIJK - "Ik vind dit echt een fantastisch initiatief, waardoor de kinderen op jonge leeftijd ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Een perfect voorbeeld van een activiteit die bijdraagt aan een inclusieve samenleving", aldus Wethouder Dilek Odabasi (Onderwijs). Zij was de hele ochtend aanwezig en zag hoe de leerlingen dagelijkse handelingen moesten uitvoeren zonder daarbij gebruik te maken van bijvoorbeeld armen, benen of ogen.

Inclusieve samenleving

Een inclusieve samenleving is een samenleving waar iedereen kan meedoen. Waarin mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld zelfstandig reizen, zelfstandig stemmen en zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan.

Vrijwilligers gezocht

Het scholenproject 'Drempels weg' bestaat volgend jaar 10 jaar. Al jaren zetten de vrijwilligers zich in om de belangen van de mensen met een beperking te behartigen in de gemeente Waalwijk. Om dit werk ook komende jaren te kunnen voortzetten, komt Drempels Weg Waalwijk graag in contact met mensen met een beperking die het leuk vinden om met basisschoolkinderen daarover in gesprek te gaan en te laten ervaren hoe het is als je een beperking hebt. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Wim de Kruijf: w.de.kruijf3@gmail.com.

Meer berichten