Juf Jennie met de tussenstand om 12.00 uur!
Juf Jennie met de tussenstand om 12.00 uur! (Foto: Koningsschool)

Fantastisch resultaat voor CliniClowns bij Koningsschool

  Ingezonden

Wat een feest! Opa’s, oma’s, mama’s, papa’s, juffen en vooral heel veel kinderen bevolkten de Koningsschool afgelopen woensdagochtend. Met een prachtig doel voor ogen organiseerde de school een rommelmarkt voor en door kinderen.

WAALWIJK - Met een speelzaal vol (creatieve) activiteiten van spijkerbroekhangen, paaseitjes raden, cake versieren, een duurzame katoenen tas decoreren, nagels lakken, enveloppen trekken tot de verkoop van prachtige kaarsen. Voorafgaand aan deze dag hebben de kinderen ‘heitjes voor karweitjes’ gedaan, en ook al deze verdiende centen kwamen ten goede aan de CliniClowns. Daarnaast was er in elke klas was een heuse rommelmarkt, van kleuter tot de hoogste groepen hadden de kinderen enorm hard gewerkt om veel geld te verdienen voor de CliniClowns. En dat is gelukt!

Koffiecorner

Maar het grootste succes was misschien nog wel de koffiecorner. Tal van ouders en kinderen bakte de heerlijkste taarten en cupcakes, uiteraard werden hier ook munten van eigenaar gewisseld om zo’n heerlijk ambachtelijk stuk taart met koffie of ranja te krijgen. In de ochtend stond de tafel zo vol dat er niet gedacht werd dat dit allemaal verkocht zou worden. Tot de laatste kruimel was de tafel aan het einde van de dag he-le-maal leeg. En de winnaar met het lekkerste gebak? Dat werd Megan Borgmeijer!

CliniClowns

Een beetje verbeelding doet wonderen; CliniClowns laten zieke kinderen en mensen met dementie lachen, ontspannen en zetten ze in hun kracht. Ruim 70 clowns bezoeken ruim 100 ziekenhuizen en instellingen door heel Nederland. Daarnaast spelen zij met de voorstelling 'Speel je mee?' voor zeer moeilijk lerende kinderen op allerlei scholen. Met een opbrengst van maar liefst 2199,58 euro draagt de Koningsschool een beetje bij aan dit prachtige doel.

Meer berichten