Sinds een paar jaar speelt de jeugd een belangrijke rol in de Dodenherdenking in Waspik. Ook dit jaar zullen jonge meiden en jongens een bijdrage leveren aan de herdenking op 4 mei.
Sinds een paar jaar speelt de jeugd een belangrijke rol in de Dodenherdenking in Waspik. Ook dit jaar zullen jonge meiden en jongens een bijdrage leveren aan de herdenking op 4 mei. (Foto: )

Dodenherdenking in het centrum van Waspik

  Ingezonden

De inwoners van Waspik staan zaterdagavond 4 mei stil bij overledenen in oorlogen over de hele wereld. Bij de Hervormde Kerk zijn toespraken en gedichten. De aanwezigen kunnen luisteren naar sfeervolle muziek en zang. Daarna gaan de aanwezigen in stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Raadhuisstraat waar kransen gelegd worden en twee minuten stilte gehouden wordt.

WASPIK - Het programma voor de Dodenherdenking wordt al sinds jaar en dag verzorgd door Vereniging Nederland & Oranje in Waspik. Die legt daarbij de laatste jaren steeds meer nadruk op betrokkenheid van kinderen. "Het grootste risico is dat onze kinderen straks niet weten wat de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag inhouden en we daarmee onze geschiedenis verloochenen", vertelt voorzitter Ad Bax. "Daarom betrekken we de kinderen van de basisscholen actief bij de Dodenherdenking. Twee jaar geleden adopteerden de twee basisscholen het oorlogsmonument waarmee ze tekenen voor onderhoud en instandhouding ervan."

Het programma begint zaterdag 4 mei om 19.00 uur voor verenigingsgebouw De Schakel aan het Dorpsplein naast de Hervormde Kerk in Waspik. Iedereen is welkom aan te sluiten om stil te staan bij vrede.

Meer berichten