(Zwart) zand, water en kinderen, een perfectie combinatie
(Zwart) zand, water en kinderen, een perfectie combinatie (Foto: Jan Koks, kinderboerderij 't Erf)

Modderdag op Kinderboerderij 't Erf één groot feest

  Ingezonden

De zon schijnt, de temperatuur is sinds lange tijd weer eens boven de 20 graden, er is amper wind. Een prachtige dag om te spelen in een modderbad.

WAALWIJK - Onder schitterende weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag (18 mei) op Kinderboerderij ‘t Erf in Waalwijk een modderdag gehouden. Terwijl voorzitter Melanie van Ooyen toekeek zetten wethouder Dilek Odabasi en een
aantal kleine vrijwilligers hun kleurige handtekeningen op een regenton. Daarmee was de modderdag officieel van start gegaan.

Onder het toeziend oog van mama’s, papa’s en andere belangstellenden dook een grote groep peuters en kleuters de ruime modderpoel in om naar hartenlust te kliederen met (zwart) zand en water. Gelukkiger kun je die
kleintjes (en hun ouders) niet maken. Wat was het een feest.

De leiding en vrijwilligers hadden het niet alleen bij het aanleggen van een met strobalen afgebakende modderpoel en een hoge berg zwarte grond gelaten. Uiteraard was er voor een was-/omkleedruimte gezorgd. Ook de inwendige mens was niet vergeten. Koffie, thee, fris, broodjes, popcorn, het was er allemaal.

Het was een echte topdag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Een groot compliment voor alle mensen die deze modderdag mogelijk gemaakt hebben. In het fotoalbum op de website van de kinderboerderij vind je een impressie van de dag: www.kinderboerderij-erf.nl.

Meer berichten