Wil jij net als Wiljan van den Broek uit Waspik 'Parttime Hero' worden?
Wil jij net als Wiljan van den Broek uit Waspik 'Parttime Hero' worden? (Foto: )

Brandweer Waspik zoekt parttime hero's

  Ingezonden

De aanwezigheid van brandweerlieden bij calamiteiten is vanzelfsprekend. Tenminste: dat vindt iedereen. Maar om goede hulp te kunnen bieden, zijn goed getrainde brandweerlieden nodig. Het korps Waspik is op zoek naar 'parttime hero's'. Op donderdag 29 augustus is er een informatieavond op de kazerne.

WASPIK - Brand kan altijd en overal uitbreken, dus ook in Waspik. De brandweerlieden van korps Waspik staan letterlijk en figuurlijk voor hete vuren. "Dat varieert van een vlam in de pan tot een grote brand op een bedrijventerrein", vertelt teamleider Theo de Graauw. "Voldoende goed getrainde brandweerlieden zijn absoluut noodzakelijk om het vuur te bestrijden, hulp te bieden en de veiligheid te bewaken."

De Waspikse brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen tussen 18 en 45 jaar oud die in het bezit zijn van rijbewijs B, in goede gezondheid verkeren, sociaal zijn en ook stressbestendig. "Een parttime baan als brandweerman dus. Naast de algemene jaarvergoeding, ontvang je een uurvergoeding voor opleiden, oefenen en uitrukken." Geïnteresseerden kunnen naar de infoavond op donderdag 29 augustus om 19.30 uur op de kazerne.

Meer berichten