Fee Beerens, leerling van de Hooibeestjes, drukt elke schooldag om precies 8.20 uur op de bel.
Fee Beerens, leerling van de Hooibeestjes, drukt elke schooldag om precies 8.20 uur op de bel.

De Vlinderboom heeft opvolger voor 'Bob de beller'

  Ingezonden

Elke schooldag staan veel kinderen van Jenaplanschool De Vlinderboom in Loon op Zand al enthousiast bij de entree te wachten om naar binnen te kunnen. Fee Beerens, leerling van de Hooibeestjes, drukt elke schooldag om precies 8.20 uur op de bel, 'de deur mag open!' Fee treedt daarmee spontaan in de voetsporen van haar broer Bob ('Bob de beller') die inmiddels naar de middelbare school gaat.

LOON OP ZAND - De Vlinderboom is een Jenaplanschool waar wereldoriëntatie het hart van het onderwijs vormt. Rekenen, taal, lezen en schrijven zijn als het ware cursussen die leerlingen nodig hebben om betekenisvolle onderwerpen te kunnen onderzoeken en aan elkaar te presenteren. Er worden hoge eisen gesteld maar ieder kind mag en kan zichzelf zijn op De Vlinderboom. Je talenten samen met elkaar ontwikkelen, zodat je na groep 8 optimaal bent toegerust voor de middelbare school en de maatschappij waarin we leven.

Van elkaar leren

Interactie met elkaar is van groot belang. De school werkt daarom bewust in combinatiegroepen. Leerlingen leren veel van elkaar, niet alleen cognitief maar ook sociaal-emotioneel. De stamgroepleider faciliteert, coacht de leerlingen en bewaakt de kerndoelen en het leerproces. Van middelbare scholen krijgt de school vaak de terugkoppeling dat leerlingen die op De Vlinderboom hebben gezeten, zelfstandig zijn, initiatief tonen en goed kunnen samenwerken.

Eigen inbreng

'Vraag het de kinderen' is een ander belangrijk uitgangspunt. Eigen inbreng van leerlingen zorgt onder andere voor motivatie in het leren en meer zelfvertrouwen. Het pedagogisch klimaat op De Vlinderboom werd afgelopen jaar door ouders, leerlingen en inspectie gewaardeerd met het cijfer 8.

Afspraak maken

De Vlinderboom trekt niet alleen leerlingen uit Loon op Zand, maar ook uit aangrenzende plaatsen als Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Tilburg-Noord. Geïnteresseerd naar de aanpak? U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen! Bel even met directeur Anja van Balkom op 0416-363432, of kijk alvast op www.devlinderboom.nl.

Meer berichten