Sara van der Schans (21) uit Kaatsheuvel vertrekt binnenkort naar Los Angeles voor de opnames van het nieuwe seizoen van 'World of Dance'. Foto: Lars Cremers
Sara van der Schans (21) uit Kaatsheuvel vertrekt binnenkort naar Los Angeles voor de opnames van het nieuwe seizoen van 'World of Dance'. Foto: Lars Cremers (Foto: Lars Cremers)

Sara uit Kaatsheuvel maakt kans op titel 'beste danser van de wereld'

  Ingezonden

Sara van der Schans (21) uit Kaatsheuvel is uitgekozen om Nederland dit jaar te vertegenwoordigen bij het welbekende programma 'World of Dance' in Los Angeles. Dansers gaan in het Amerikaanse programma de strijdt met elkaar aan om de felbegeerde titel 'beste danser van de wereld' en 1 miljoen dollar aan prijzengeld. De komende maanden moet blijken of Sara in de smaak valt bij juryleden Jennifer Lopez, Derek Hough en Ne-yo.

KAATSHEUVEL - Sara van der Schans danst al bijna haar hele leven. Op jonge leeftijd emigreerde ze naar Nederland, waar ze haar ouders vervolgens overhaalde om danslessen te nemen. "Ik heb als klein meisje al leren lopen op muziek", vertelt Sara lachend.
Haar liefde voor dans begon enkele jaren later tijdens het kijken van de welbekende film 'Step-up' en haar passie was geboren. Zo oefende ze bijna elke dag na school en zocht ze op internet choreografieën op die ze zichzelf vervolgens aanleerde.

Jennifer Lopez

Het programma 'World of Dance' is gecreëerd door niemand minder dan danseres Jennifer Lopez en is met een wekelijkse 9 miljoen kijkers het best bekeken dansprogramma ter wereld. Lopez heeft 'World of Dance' ontwikkeld om toekomstige dansers een kans te geven in de danswereld en hen een moment in de spotlights te geven. Slechts 20 acts doen dit jaar mee, waar Van der Schans als solodanseres er dus één van is. Binnenkort vertrekt ze naar Los Angeles voor de opnames.

Fulltime danseres

Met haar deelname aan World of Dance hoopt Van der Schans fulltime danseres te worden. "Ik heb altijd getwijfeld of ik fulltime zou gaan dansen. Daarom heb ik eerst twee studies afgerond als een soort zekerheid", vertelt ze: "Deze komen daarentegen helemaal niet overeen met mijn interesse. Ik blijf altijd weer terugkomen bij dans." Met haar deelname hoopt ze ook anderen te inspireren om volledig voor dans te gaan. "Als je hard werkt voor je dromen, komen ze uit", besluit Sara.

Meer berichten