Op zaterdag 23 november is er een reünie op het Willem van Oranje College in Waalwijk vanwege het 70-jarig bestaan.
Op zaterdag 23 november is er een reünie op het Willem van Oranje College in Waalwijk vanwege het 70-jarig bestaan. (Foto: )

Twee reünies voor 70e verjaardag Willem van Oranje College

  Ingezonden

Het is feest bij het Willem van Oranje College: de christelijke middelbare school bestaat dit jaar zeventig jaar. Dat wordt gevierd met twee reünies: op zaterdag 23 november op de locatie in Waalwijk en op donderdag 28 november in Wijk en Aalburg. Alle oud-leerlingen, oud-docenten en het huidige personeel zijn welkom.

WAALWIJK - Twintig jaar geleden gingen beide locaties van 'het Willem', zoals de school al decennia liefkozend door leerlingen én docenten wordt genoemd, nog met alle scholieren en leraren naar Disneyland Parijs, vanwege het vijftigjarig jubileum. Nee, zo groots pakt de school, opgericht in 1949, het ditmaal niet aan. Gonny Kramer, afdelingsleider en samen met collega Jan Huisman – tevens afdelingsleider – actief in de jubileumcommissie: "Je moet de viering van ons zeventigjarig bestaan zien als de opmaat naar het vijfenzeventigjarig jubileum. Over vijf jaar pakken we echt uit. Hoe? Daar denken we nu vast over na."

Een zeventigjarig jubileum mag dan minder bijzonder zijn, het is te mooi om te negeren, valt Lida Spuijbroek, locatiedirecteur in Wijk en Aalburg, haar Waalwijkse collega Kramer bij. "Op het Willem in Wijk en Aalburg werken nog medewerkers die ooit op De Sleutel, de Lagere Technische School (LTS) in Wijk en Aalburg, zijn begonnen. Zij lopen hier al veertig jaar rond en zullen zeker oud-medewerkers treffen tijdens de reünie."

Twee reünies

Docenten die een link hebben met zowel de locatie Waalwijk als Wijk en Aalburg zijn welkom op beide reünies. De eerste is op zaterdag 23 november in Waalwijk van 14.00 tot 16.30 uur (oud-docenten zijn om 11.00 uur al welkom). Op donderdag 28 november tussen 17.00 en 19.30 uur vindt de reünie in Wijk en Aalburg plaats.

De Aalburgse school combineert deze met de jaarlijkse Winterfair, die om 13.30 uur begint. Er zijn activiteiten, workshops, mini-restaurantjes en kraampjes waar van alles te koop is. Locatiedirecteur Spuijbroek: "We zouden het heel leuk vinden als de mensen die voor de Winterfair komen, daarna nog blijven voor de reünie. Daarnaast hopen we dat degenen die voor de reünie komen de Winterfair ook even meepakken."

Rondleidingen

Tijdens beide reünies zijn er foto's van de oude schoolgebouwen te zien en kunnen bezoekers meelopen met rondleidingen door de huidige gebouwen. Tevens kunnen oud-leerlingen en oud-docenten in verschillende klaslokalen herinneringen ophalen met elkaar.

Meer berichten